Medicul Dana Stoian a explicat la PRESSALERT LIVE cât de greu e...

Medicul Dana Stoian a explicat la PRESSALERT LIVE cât de greu e să îngrași un slab. De ce punem kilograme în plus după ce ținem o dietă

0
DISTRIBUIȚI

dana stoian (5)

De ce ne îngrășăm după ce renunțăm să mai ținem o dietă sau cât de greu este să îngrași o persoană slabă. Acestea sunt doar două dintre întrebările la care Dana Stoian, medic endocrinolog, a oferit un răspuns, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Doctorul timișorean a explicat faptul că nu există o rețetă universală care ne ajută să slăbim, ci dietele sunt personalizate, în funcție de personalitatea unui om sau a programului pe care-l are.

Dana Stoian spune că unele persoane se îngrașă după ce nu mai țin un regim alimentar dintr-un motiv simplu: revin la vechile obiceiuri alimentare. Astfel, unii oameni ajung chiar să se îngrașe mai mult decât înainte de a ține o dietă. „După dietă, unii se îngrașă. Acest lucru depinde de viteza cu care ai slăbit, dacă te reîntorci la obiceiurile de dinainte de dietă. Dacă reîncepi să mănânci cum mâncai înainte, tot la 95 de kilograme te întorci”, explică medicul endocrinolog.

Doctorul Dana Stoian a discutat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, și despre operațiile de micșorare a stomacului și despre persoanele care pot apela la o astfel de procedură. „Numărul obezilor mari a început să crească și în România. Această intervenție chirurgicală se realizează persoanelor foarte grase care dacă nu o fac, riscă să moară.


Poți să slăbești singur 20-30 de kilograme, dar să dai jos 60 de kilograme cu regim nu ai cum. Și atunci tăierea stomacului este soluția. Nu-ți tai stomacul pentru că ai bani și ți-e lene să ți o dietă”, spune Dana Stoian.

Persoanele care devin vegetariene nu slăbesc în mod obligatoriu, mai crede medicul endocrinolog din Timișoara, care spune că slăbesc dacă nu mănâncă preparate din carne doar cei care au organismul structurat într-un anumit fel. Acesta este și motivul pentru care unele persoane care țin post ajung să se îngrașe.

Cât de greu este să îngrași o persoană slabă?

Întrebată de moderatorul dacă vin în Centrul Dr.D, pe care îl conduce, și persoane slabe care doresc să se îngrașe, Dana Stoian a precizat că între 3 și 4 % din pacienți au această dorință. „Dietele pentru pacienții care vor să se îngrașe sunt cu adevărat dificile. Pentru început, verific ca acele persoane foarte slabe care vor să se îngrașe să nu aibă o patologie în spate, o boală necunoscută. Eu pot să fac diete, dar nu pot să garantez o îngrășare armonioasă. De aceea, activitatea sportivă este foarte importantă, să facă masă musculară de calitate, să fie un organism proporțional. Dar a fi slab nu e un lucru rău. Există riscul pentru unii care doar vor sa pună kilograme să fie nişte slabi cu burtă”, a precizat Dana Stoian.

Medicul endocrinolog a povestit, în cadrul emisiunii din această seară, și despre importanţa sănătăţii şi a greutăţii în vestul Europei. „Am un prieten căruia i s-a spus, în Germania, că ești un doctor minunat, dar te angajăm ca șef de secție dacă slăbești 15 kilograme. Pentru că noi facem o investiție de durată, iar tu poți consuma prea multe servicii medicale, dacă ai aceste kilograme în plus. Este o chestie economică. Noi trebuie să evoluăm și mă aștept să ne aliniem țărilor vestice”, a conchis Dana Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.