Medicul timișorean Dorel Săndesc și-a dat demisia din funcția de secretar de...

Medicul timișorean Dorel Săndesc și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

dr sandesc 03

Dorel Săndesc nu mai este secretar de stat în Ministerul Sănătății, din această săptămână. Medicul timișorean a luat decizia de a-și da demisia din funcția pe care a ocupat-o în ultimii doi ani. Motivul? A fost numit prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și vrea să se întoarcă în capitala Banatului pentru a salva vieți la spitalul județean, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pe care a condus-o înainte de pleca la București.

„Este adevărat, mi-am dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru că am luat hotărârea de a reveni la cariera universitară și medicală, la Timișoara. Cred că e nevoie de profesioniști în structurile de conducere, de aceea m-am dus la București, dar cred că un profesionist nu trebuie să stea foarte mult, pentru că atunci se deprofesionalizează, rupe legătura”, a declarat pentru Pressalert.ro Dorel Săndesc.

Medicul spune că nu se întoarce la Timișoara cu mâna goală de la Ministerul Sănătății.


„Am reușit să trec ca obiectiv de interes național Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care a fost aprobat prin hotărâre de Guvern și pentru care deja s-a aprobat bugetul anul acesta pentru demarare. Mă bucur că am reușit din fondurile Băncii Mondiale să obțin aprobarea pentru o construcție de legătură între cele trei clădiri ale Spitalului Județean Timișoara, care să cuprindă UPU, o unitate de mari arși și terapie intensivă și la care, cu colaborarea Consiliului Județean Timiș, sper să se facă și maternitatea. Mă bucur că am făcut șapte programe naționale pentru cei mai gravi pacienți din spitalele românești, numite acțiuni prioritare și că din aceste programe, aproximativ 10% au venit la Timișoara și județul Timiș. Puteam face mai mult, regret că nu am reușit în toate, voi păstra legătura cu ministerul, unde am ușile deschise”, a mai declarat Dorel Săndesc.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.