Memoria Iolandei Balaș Soter ar putea fi păstrată vie la Timişoara. Ce...

Memoria Iolandei Balaș Soter ar putea fi păstrată vie la Timişoara. Ce apel public a lansat deputatul PSD Sorin Grindeanu către administraţia Robu

0
DISTRIBUIȚI

iolanda-balas

Doliu în lumea sportivă timişoreană și nu numai, după moartea Iolandei Balaș Soter,fostă campioană mondială și legendă a atletismului românesc, care s-a stins din viață ieri, la vârsta de 79 de ani. Multiplă recordmană mondială şi olimpică, timișoreanca avea probleme de sănătate în ultimul timp. Născută la Timişoara, la 12 decembrie 1936, Iolanda Balaș a fost și președintele al FR Atletism până în 2005. A fost campioană mondială timp de zece ani, iar printre realizări se numără cea de dublă campioană olimpică, la Roma 1960 și Tokyo 1964, la proba de săritură în înalțime.


Pentru a cinsti memoria sportivei, șeful PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a făcut un apel public către actuala administrație locală, cerând un gest prin care să fie păstrată vie amintirea sportivei.

„Sportul românesc a pierdut astăzi o legendă, timişoreanca Iolanda Balaş Soter încetând din viață la 79 de ani. Dublă campioană olimpică (Roma-1960 și Tokyo -1964), sportiva născută în orașul nostru a stabilit de-alungul carierei și 14 recorduri mondiale. Din păcate, ne amintim prea rar de oamenii care au scris istorie, de cei care au dus numele României pe cele mai înalte culmi, de adevăratele valori. Cred, însă, că o legendă precum Iolanda Balaş Soter merită toată aprecierea noastră, a timișorenilor, iar în acest sens o să îi rog pe colegii mei din Consiliul Local al Municipiului Timișoara să inițieze un proiect de HCL prin care o stradă a orașului să poarte numele marii sportive. De asemenea, fac un apel la executivul Primăriei să ia în calcul amplasarea unui bust al Iolandei Balaș Soter pe Aleea Personalităților. Dumnezeu să o odihnească”, a scris Grindeanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.