Music Travel Festival a anunţat primele nume pentru ediţia din acest an....

Music Travel Festival a anunţat primele nume pentru ediţia din acest an. Vezi când vom avea parte de o nouă sală de concerte la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

musictravel1

După o primă ediție de succes anul trecut, Music Travel Festival revine în luna iunie 2016, de această dată manifestarea urmând să se desfăşoare la aproximativ 30 de kilometri de Timişoara, la Herneacova, în perioada 17 – 19 iunie.

„Un festival adevărat înseamnă să ai libertate, camping şi alte facilităţi. Era mai greu să organizăm în oraş, şi ca locaţie şi ca feeling, dar şi ca timp. Cred că suntem în ton cu tendinţele multora, adică să scoatem manifestările astea din oraş. Pentru mine personal, un festival adevărat se desfăşoară într-un loc izolat şi reprezintă o ieşire din cotidian. Chiar dacă prima ediţie a festivalului nostru a avut componenta folk în titulatură, nu ne concentrăm doar asupra acestui gen muzical. De fapt şi anul trecut a fost mai mult rock. Am pus folk fiindcă am vrut să sprijinim acest gen. Folk-ul ne defineşte, e cumva muzica noastră. De această dată vom combina folk-ul cu rock, cu pop-ul şi chiar şi cu drum and bass. Vor exista două scene, una acoperită şi avem avantajul că beneficiem de lac, pădure, camping, toate elementele care definesc un festival adevărat de muzică“, ne-a declarat Adrian Creţu, iniţiatorul acestui eveniment.

Primii artişti confirmaţi pentru ediţia din acest an sunt Ada Milea, Alexandra Uşurelu, Golan, Grimus, Moonlight Breakfast și Robin and the Backstabbers, iar începând de astăzi s-au pus în vânzare şi primele abonamente pentru festival. Acestea costă 69 lei în perioada „early-bird“ urmând ca mai aproape de data evenimentului abonamentele să coste 99 lei. În ceea ce priveşte restul line-up-ului, acesta va fi anunţat în viitorul apropiat şi va include şi nume internaţionale, după cum ne-au asigurat organizatorii festivalului.

music travel„Vrem să punem bazele unei săli de spectacole“

Printre surprizele pregătite pentru cea de-a doua ediţie a acestui festival se numără şi o serie de activităţi culturale şi acţiuni ecologice.


O altă veste cât se poate de interesantă este aceea că cei de la Music Travel pregătesc până la sfârşitul acestui an inaugurarea unei săli de concerte în Timişoara.

„Vom încuraja mersul cu bicicleta până la locaţie şi vom asigura securitatea bicicletelor. Evident, vor fi petreceri în timpul nopţii, indoor, ca să nu deranjăm pe nimeni. Vom avea şi concursuri, spectacole de teatru, lecturi, lansări de carte. Vor fi chestii culturale dar şi chestii funny, vom îmbina distracţie cu cultura. Ieşirea din oraş e foarte importantă pentru atmosferă. Cele două scene vor avea recitaluri diverse. Cred că atmosfera prezentă la prima ediţie – de prietenie şi protejarea naturii – se va regăsi şi la această ediţie. Noi nu ne luăm după ce s-a mai făcut şi nici după ce există pe piaţa timişoreană de festivaluri. Tot proiectul acesta e bazat pe un concept. Pe lângă acest festival şi excursiile noastre la concerte şi alte festivaluri din Europa, vrem să punem bazele unei săli de spectacole în Timişoara. Vrem să facem un Music Travel Hall până la sfârşitul acestui an, un loc unde se poate cânta, la standarde europene, care să ajute trupele să se lanseze. Un Colectiv, mai sigur. Cred că este nevoie de aşa ceva, o sală de concerte care există în marea majoritate a oraşelor europene. La Timişoara, nu prea cunosc săli mai mari de 200 de locuri, nu prea există aşa ceva“, a mai adăugat Adrian Creţu, iniţiatorul Music Travel Festival.

Vă reamintim că prima ediţie a „Music Travel Folk Festival“, s-a desfăşurat în luna iunie anul trecut, La Căpiţe, şi a reunit o serie de recitaluri ale unor nume cunoscute din scena folk, rock şi indie din ţara noastră, printre care s-au numărat Byron, Ilie Stepan, The Amsterdams, Magda Puskas, Dinu Olăraşu, Cristi Buică. Grimus, Emeric Imre, Les Elephants Bizarres, Ducu Bertzi, Fără Zahăr, Rezident Ex, Mircea Baniciu, Robin and the Backstabbers, Marius Baţu sau Ţapinarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.