Muzeul locomotivelor cu abur de la Reșița, promovat de CFR Călători. De...

Muzeul locomotivelor cu abur de la Reșița, promovat de CFR Călători. De ce este unic în Europa FOTO

0
DISTRIBUIȚI

locomotive

O atracție turistică din vestul țării este promovată de CFR Călători, care le recomandă pasionaților mici și mari de călătorii cu trenul să o viziteze. Este vorba de Muzeul locomotivelor cu abur de la Reșița, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa.


Drumeții care ajung în Reșița pot admira în Parcul Triaj 16 locomotive din diferite epoci de construcție, 14 dintre acestea fiind produse la Reșița.

Cea mai importantă este locomotiva „Resicza”, care este prima din cele trei locomotive cu aburi construite în spațiul sud-est european, la Reșița, între 1872 – 1873. Locomotiva „Resicza” a fost recuperată în anul 1961 de la Câmpia Turzii, unde fusese garată pe o linie de manevră.

Muzeul locomotivelor cu abur de la Reșița a fost construit în anul 1972, la aniversarea unui secol de producție de locomotive cu aburi în acest oraș. În total, la Reşiţa au fost fabricate 1.491 de locomotive cu aburi, până în anul 1964, când se va trece la producerea de locomotive Diesel şi mai apoi electrice, scrie Banatul Montan.

Muzeul locomotivelor cu abur de la Reșița se află pe lista Monumentelor Istorice, din anul 2004. Turiștii care-și propun să admire locomotivele nu trebuie să plătească nicio taxă de vizitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.