Negură Bunget: noi aprecieri internaţionale şi concert aniversar de sărbătorire a 20...

Negură Bunget: noi aprecieri internaţionale şi concert aniversar de sărbătorire a 20 de ani de existenţă

0
DISTRIBUIȚI

negurabunget

Muzicienii timişoreni care alcătuiesc formaţia Negură Bunget au parte de noi aprecieri internaţionale pentru albumul TAU, lansat în cursul anului trecut. Materialul discografic a fost votat la Metal Storm Awards 2015, ocupând poziţia a treia a acestui clasament şi a ocupat locul secund în topul realizat de Pagan Storm, la capitolul Best Folk Oriented Album. Muzicienii au anunţat că vor susţine un recital în cadrul festivalului Veneration Of The Dead care va avea loc la sfârşitul lunii martie la Rotterdam şi un alt concert în cadrul festivalului Carpathian Alliance care se va desfăşura la sfârşitul lunii iulie la Kiev. Muzicienii vor sărbători împlinirea a 20 de ani de activitate a formaţiei cu un concert care va avea loc în 20 martie la clubul Fabrica din Bucureşti, eveniment care va avea loc la fix un an după concertul de lansare al albumului TAU din Bucureşti, desfăşurat la Club Colectiv.

Alături de  sărbătorirea a 20 de ani de activitate a formaţiei, Negură Bunget sărbătoreşte şi 10 ani de la lansarea albumului OM.


Anul trecut, Negură Bunget a susţinut peste 100 de concerte în Europa şi America de Nord, promovând albumul TAU (lansat în luna martie de casa de discuri germană Prophecy Productions), care s-a bucurat de o primire foarte bună la public dar şi în mass-media internaţională. Negură Bunget, a avut parte în 2015 şi de o serie de recenzii favorabile în presa de specialitate. Revista britanică Metal Hammer a publicat o recenzie extrem de pozitivă a concertului pe care timişorenii l-au susţinut la Boston Music Rooms din Londra. Alături de concertele susţinute în cadrul unor festivaluri cu renume din întreaga lume, Negură Bunget a efectuat o serie de turnee, în cadrul cărora au avut parte de experienţe deosebite. Pe parcursul anului trecut, Negură Bunget au fost incluşi pe coperta revistei britanice Subterranea Mag, editată de Metal Hammer. Articolul amplu dedicat timişorenilor poartă numele de „O forţă a naturii: Negură Bunget, în căutarea inimii sacre a Transilvaniei“ şi a fost dedicat apariţiei celui mai recent disc al trupei. Tot anul trecut, timişorenii au avut parte şi de un interviu amplu în cadrul prestigioasei reviste Terrorizer Magazine din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.