Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ privind valorificarea terenurilor din Timişoara. Ce vrea să...

Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ privind valorificarea terenurilor din Timişoara. Ce vrea să ştie şi ce noi ordine le dă angajaţilor din primărie

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (1)

Până la 18 martie, atât au timp cei care ocupă terenuri care aparţin municipalităţii, şi nu numai, să dea socoteală privind modul în care le valorifică.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a emis o nouă notă internă prin care dispune o verificare care trebuie făcută de Direcţia Terenuri şi Dotări Diverse privind valorificarea patrimoniului municipiului Timișoara și a patrimoniului statului român aflat pe teritoriului Municipiului Timişoara, indiferent dacă acest patrimoniu este în jurisdicția primăriei sau a altor structuri aflate în jurisdicția primăriei. RATT, Colterm sau Piețe SA nu sunt nici ele scutite de la control.

„Am constatat de-a lungul timpului că nu se urmăreşte aşa cum trebuie şi poate că în trecut au fost şi interese să nu se valorifice cum a trebuit patrimoniul. Sunt o mulţime de concesiuni făcute. Nimeni nu a urmărit dacă obligaţiile rezultate din caietul de sarcini de la licitaţie şi care au devenit obiect al contractului au fost respectate. Mai primesc semnale că pe la Liceul Agricol sau lângă s-au aciuit tot felul de firme mai mici sau mai mari care folosesc acest patrimoniu și nimeni nu știe dacă plătesc, dacă plătesc corect sau în ce formulă folosesc acest patrimoniu.


Vreau să punem piciorul în prag. (…) Am anunțat prin notă internă că după această analiză pe care o va face Direcția de Clădiri voi dispune o misiune de analiză a Corpului de Control Anti-Fraudă, pentru că vreau să mă asigur că lucrurile sunt în ordine”, a declarat edilul.

Mai mult, prin intermediul altei adrese Nicolae Robu a cerut verificarea modului în care au fost puse în practică toate măsurile dispuse de Curtea de Conturi, prin rapoartele făcute în urma controalelor efectuate de-a lungul timpului. „În general, sunt foarte multe măsuri care au fost dispuse cu fiecare control al Curții de Conturi în fiecare decizie apar un număr important de decizii luate și eu ca să mă asigur că aceste măsuri nu sunt lăsate în aer, ci puse în aplicare, am mandatat Biroul de management al calității ca să verifice care e stadiul ducerii la îndeplinire a acestor măsuri. Unele sunt chiar din perioada Ciuhandu”, a adăugat Nicolae Robu.

nota interna primaria timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.