Notar public, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Vezi de ce...

Notar public, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Vezi de ce îl acuză procurorii

0
DISTRIBUIȚI

scales-of-justice-gavel_4

Un notar public a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, fiind acuzat de abuz în serviciu.


Savin Năstase, care are biroul notarial în Arad, în 2 iulie 2012 a autentificat un contract de concesiune de creanță „deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fără încuviinţarea instanţei de tutelă. Prin exercitarea de către inculpat a atribuţiilor de serviciu cu încălcarea dispoziţiilor legale prevăzute în art. 9 alin. 1 şi 2 din Legea 36/1995 rep., art. 9 alin. 3 şi 4 din Statutul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici cu referire la art. 43 alin. 1 şi 2 Cod Civil, art. 44 alin. 1 Cod Civil, art. 144 alin. 1, 2 şi 3 Cod Civil şi art. 171 Cod Civil s-a cauzat cesionarului un prejudiciu în valoare de 50.000 Euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză”.

Pentru recuperarea prejudiciului, prin ordonanţa din data de 09.03.2016, procurorul a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului Savin Năstase, până la concurenţa sumei de 50.000 euro. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.