PARADOX Dați afară de ACS Poli, dar de bază la noile echipe....

PARADOX Dați afară de ACS Poli, dar de bază la noile echipe. Care e acum situația jucătorilor de care s-a debarasat în iarnă demisul Florin Marin

0
DISTRIBUIȚI

acs poli tg (8)

În ultima pauză de iarnă ACS Poli a mai trecut printr-o ”schimbare la față”. Nu a fost vorba de reglaje fine, ci de multiple despărțiri, Florin Marin renunțând și la nume consacrate, precum e cazul lui Alex Curtean. În total opt jucători au părăsit echipa, alți cinci au rămas doar la echipa secundă. Interesant e că cei din prima categorie și-au găsit rapid locul la noile formații.

La jucătorii nedoriți s-a spus că s-a renunțat după discuții comune ale tandemului Stanciu-Marin. Era avut în vedere atât randamentul din toamnă, cât și considerentul financiar. În prezent, Boldea, Poparadu, Popovici, Kirschstein și Croitoru sunt tot ai lui ACS Poli însă. Dintre cei opt plecați singura pierdere nedorită a fost cea a lui Srgian Luchin. Fundașul timișorean e integralist la Levski Sofia, arătându-și încă o dată calitățile. Interesant e că și ceilalți șapte care au părăsit clubul au reușit, în marea lor majoritate, să se impună, ceea ce poate indica, în cazul unora, o despărțire timpurie. Ce-i adevărat, o parte dintre ei au plecat în campionate mai slabe, unde le-a fost mai ușor să pătrundă în primul 11.

Cel mai jos a ajuns portarul Eduard Pap, joacă doar în Liga a III-a la Luceafărul Oradea. Dar e titular la liderul Seriei a V-a și din vară poate va evolua în B. Eșalon în care evoluează nu mai puțin de trei foști componenți ai lui ACS Poli: George Neagu, Andrei Artean și Alexandru Lazăr. Primul e lider cu Gaz Metan în B2 și poate reveni astfel rapid în postura de jucător de Liga I. Ultimul a revenit cu bine după pauza medicală lungă – Lazăr a debutat la Berceni în B2 cu pasă de gol.

Mai eficient în Asia

Unul dintre jucătorii căruia Daniel Stanciu i-ar mai fi dat o șansă, spre deosebire de Florin Marin, a fost spaniolul Rufino Segovia del Burgo. Atacantul de 31 de ani a ajuns tocmai la campioana Hong Kong-ului, Kitchee SC. Deși vorbim de un campionat fără un prestigiu mare, în zona asiatică, merită notat că Rufino a reușit în mai puțin de 380 de minute ceea ce nu a făcut în aproape 680 în Banat, să marcheze trei goluri. În plus, a înscris și în Cupa Asiei. (foto: bolasepako.com)

IMG_4486

Tot în campionate străine, dar din ”zona UEFA”, au ajuns Alex Curtean și Georgi Sarmov.


Mijlocașul român nu a debutat însă deocamdată pentru Atyrau, campionatul din Kazahstan e însă doar la început iar echipa sa a avut jocul din runda a doua amânat. În fine, întors în țara natală, într-un campionat asemănător ca valoare Ligii I, bulgarul Sarmov a fost titular în trei partide din cinci pentru Beroe Stara Zagora.

Trei, doar pe hârtie

Bineînțeles, golul lăsat de plecări trebuia acoperit. Lotul timișorean s-a umplut, treptat, cu străini noi, nouă la număr. Trei dintre ei însă, portarul Lys Gomis, Bar Aharoni și Alex Nimely, nu au debutat încă, deși s-au scurs trei runde și din play out. În schimb, unii dintre cei care au intrat pe gazon nu au impresionat până acum (vezi cazurile lui Jenkins, Pisas ori Suarez). Cap de listă la dureri de cap e transferul lui Prince Rajcomar. Văzut ca vârf principal, atacantul olandez a avut probleme la genunchi, după doar un meci bifat! Manu Torres și Strauss au fost singurii cu locul de titular asigura în ”era Marin”. Rămâne de văzut și care va fi strategia noului tehnician. Și dacă acesta va alege din numele ”retrogradate” la ACS Poli II.

Situația jucătorilor care au plecat de la ACS Poli în iarnă: 

Srgian Luchin: Integralist la Levski, locul 2 în Bulgaria

Eduard Pap: Titular, cu doar două goluri încasate în primele trei jocuri din retur la Luceafărul Oradea, lider în C5;

Georgi Sarmov: Titular în trei meciuri din cinci la Beroe Stara Zagora, locul 4 în Bulgaria;

Rufino: Titular la Kitchee, campioana Hong Kong-ului – acum pe locul 2, a marcat trei goluri în primele cinci jocuri, toate ca titular, o dublă cu South China;

Alex Lazăr: a revenit în teren la Berceni în B1 și a dat pasă de gol la primul meci, 2-0 cu Oțelul. Titular în două meciuri din patru;

George Neagu: titular la Gaz Metan, cu care a ajuns lider în B2;

Andrei Artean: titular la CSM Rm. Vâlcea, unde e împrumutat, cu echipa olteană e pe locul 6 în B2 – ultimul de play-off;

Alex Curtean: Atyrau, Kazahstan, nu a debutat în prima etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.