Pași de pitic în construirea Sălii Polivalente din Timișoara: acoperiș terminat, dar...

Pași de pitic în construirea Sălii Polivalente din Timișoara: acoperiș terminat, dar și noi probleme apărute. Ce răspuns important se așteaptă până la finele lunii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1352159968">

sala polivalenta (8)

Lucrările la Sala Polivalentă din Timișoara s-au desfășurat într-un ritm lent în ultimul an, în principal din cauza constructorului intrat în insolvență. Există însă și mici noutăți la început de primăvară, dar și piedici apărute între timp. După luni de zile s-a completat și acel ultim colțișor care lipsea din acoperiș. Totodată însă noile norme apărute după dezastrul de la „Colectiv” au dus la noi obligații. Până la finele lunii se așteaptă o expertiză în privința structurii sălii deoarece se dorește și introducerea unui video box modern.

Înfăptuirea noii săli prin intermediul Marrati Construcții SRL continuă, în ciuda termenelor încălcate de firma cu probleme. Reprezentatul Univ. Politehnica, instituție implicată în proiect alături de Primăria Municipiului Timișoara, a explicat că s-au aplicat penalizări după încălcarea ultimei date stabilite pentru finalizarea lucrărilor. „Contractul se desfășoară și am aplicat penalități din luna octombrie firmei Marrati. După finalizarea lucrărilor de construcții-montaj vor intra celelalte firme, pentru dotări, echipamente sportive”, a declarat Daniel Dan, prorector UPT, pentru PRESSALERT.ro.

Lucrările actuale de construcții-montaj au fost efectuate în proporție de 91% conform reprezentantului universității. Se speră astfel ca în circa trei luni Sala Polivalentă să fie finalizată și aptă de competiții. Față de toamna trecută a fost acoperită în sfârșit „gaura” laterală din acoperiș, care este acum aproape 100% gata. Oricum lucrările nu au ajuns să fie gata nici după precedentele previziuni ale primarului Nicolae Robu. Față de starea sălii în urmă cu șase luni, în mod evident s-a mai lucrat la exterior în părțile laterale, precum și la clădirea administrativă din spate. De asemenea strada Aurel Păunescu Podeanu a căpătat un aspect mai îngrijit, însă accesul dinspre Calea Stan Vidrighin e în continuare în șantier.

Expertiză de la specialiști ai UPT

La început de an a apărut însă o nouă problemă, una datorată noilor modificări legislative. Astfel după modificarea proiectului, sala de 3.000 de locuri trebuie să beneficieze și de un video box, un „cub” modern cu ecrane care va oferi reluări spectatorilor, așa cum are noua sală din Cluj. Se pune problema dacă acesta poate fi suportat fără probleme. De altfel, cu această ocazie întreaga structură e verificată pentru a fi în conformitate cu reglementările de după momentul „Colectiv”. „Ce a apărut nou în urmă cu două luni e că trebuia montat un video-box, dar între timp normele s-au schimbat, după tragedia de la Colectiv, astfel că acum toată structura este verificată pentru a corespunde cu noile reglementări. În caz de cutremur, incendiu…”, a mai spus Daniel Dan.

Expertiza tehnică va fi realizată de o echipă din cadrul Universității Politehnica. Academicianul Dan Dubină de la Facultatea de Construcții fiind unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniu din țară. Nu există un termen exact, dar rezultatele expertizei vor veni până la finele lunii.

Mai multe despre „epopeea” construirii noii săli de sport din Timișoara puteți citi și AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.