Pesediştii din Timişoara, BOICOT în CLT. De ce nu au votat introducerea...

Pesediştii din Timişoara, BOICOT în CLT. De ce nu au votat introducerea proiectelor suplimentare pe ordinea de zi şi cum au fost certaţi de primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara sedinta 1 martie 2016 (12)

Ceartă ca la uşa cortului în plenul Consiliului Local Timişoara, după ce pesediştii din Timiş au decis să nu mai voteze aprobarea introducerii pe ordinea de zi a listei cu proiecte suplimentare, pe care nu au avut când să le analizeze. Nu mai puţin de şapte proiecte au fost introduse pe lista suplimentară, printre care Agenda culturală a Municipiului Timişoara sau acceptarea unor maşini pentru licee din oraş şi semnarea unui nou contract cu Danyflor.

Liderul consilierilor PSD, Dan Idolu, a atenţionat că „avem disponibilitatea să ne întâlnim peste trei zile, joi sau vineri, şi pe lângă cele opt proiecte să discutăm şi propunerea ONG-urilor (n.r – de a cere bani pentru plata personalului necontractual)”.

Primarul Nicolae Robu a atenţionat că „eu nu cred că se justifică să amânăm şi vă supun următoarea adoptare în două etape, pe de o parte cele şapte proiecte care apar pe anexă plus informarea domnului viceprimar Dan Dianconu şi, în pasul următor, să supunem la vot în mod direct problema de la Direcţia Socială, acolo unde nu există aviz de legalitate.


Evident că eu nu o să mă abţin nici acum să aduc critici celor care au întocmit proiectele cu întârziere, pentru că la cabinetul primarului nu rămâne niciun act nesemnat de la o zi la alta, indiferent cât de încărcată e agenda primarului”.

Dan Idolu a atenţionat din nou că „nu cred că se pune problema aşa. Să nu uitaţi luna decembrie când grupul PSD a fost alături de oraş şi a votat atunci când mulţi din aleşii PNL lipseau de la plenuri motivat sau nemotivat. Noi suntem dispuşi trei zile să discutăm cu onestitate, deschidere, cunoştinţă de cauză şi a apărut acest subiect extrem de important al ONG-urilor faţă de care noi avem toată deschiderea”. Robu a revenit spunând că „nu s-a dovedit nimic ilegal în momentul de faţă. În ţara asta care se pretinde stat de drept dacă ceva e ilegal stabileşte o instituţie a puterii judecătoreşti. Nu există nicio pronunţare a puterii judecătoreşti”.

După ce consilierul local Ramona Olteanu a atenţionat că proiectele de pe „Agenda culturală” au ajuns în posesia membrilor Comisiei de Cultură abia în urmă cu câteva zile şi că împărţirea celor 12 milioane de lei se face cu note de fundamentare care au ajuns pe masa consilierilor abia astăzi la ora 14.00, primarul Nicolae Robu a început să acuze din nou PSD că luptă împotriva oraşului. Recent intrată în rândul consilieilor locali, avocatul Luminiţa Ţundrea a comentat „noi vrem să votăm proiectele, dar e o chestiune de principiu câtă vreme noi avem un regulament de funcţionare care ne lasă la dispoziţie trei zile să studiem proiectele să respectăm normele astea că ele au fost introduse din nişte motive”. Edilul a atenţionat-o pe Ţundrea că „de fapt, în primărie se lucrează într-un ritm care nu a fost remarcat de dumneavoastră, că nu aţi avut timp”.

Proiectele au fost supuse separat la vot şi, cu sprijinul consilierului local Flavius Boncea şi al viceprimarului Traian Stoia au ajuns pe ordinea de zi, în ciuda abţinerii consilierilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.