Pesedistul Florin Bîrsăşteanu, mentalitate de învins: „Sunt foarte conștient că sunt candidat...

Pesedistul Florin Bîrsăşteanu, mentalitate de învins: „Sunt foarte conștient că sunt candidat cu șansa a doua”. De ce l-a lăudat pe primarul Robu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

birsasteanu-pressalert3

Porneşte cu a doua şansă în cursa pentru Primăria Timişoara, dar luptă în speranţa că va produce o surpriză – aceasta este filosofia candidatului PSD, Florin Bîrsăşteanu, pentru câştigarea fotoliului deţinut momentan de Nicolae Robu. Deputatul a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, unde a exprimat mai multe puncte de vedere pe tema unor subiecte interesante legate de Timișoara. Despre decongestionarea traficului Bîrsăşteanu a declarat că „eu doresc ca Timişoara să fie împânzită de o reţea semnificativă de metrouri gen Budapesta sau gen Viena, ar fi frumos, ar fi extraordinar de rapid traficul în Timişoara, dar, din păcate, nu cred că Timişoara este în situaţia de a necesita un mijloc atât de scump de transport. Mie mi s-a părut o idee fantezistă”. Dacă în viziunea lui Bîrsăşteanu despre Timişoara, pentru decongestionarea traficului în oraş ar fi nevoie de două noi poduri peste Bega, pesedistul e convins că pasajul rutier de la Michelangelo nu este pe atât de util pe cât spune primarul Nicolae Robu.

Legat de finanţarea ACS Poli de la bugetul local, invitatul a declarat că „brandul Politehnica Timişoara include întreaga universitate şi echipa de fotbal.


Sigur că de-a lungul vremii s-au schimbat patronii, a avut dosare la DNA şi a avut alte denumiri, dar fenomenul fotbalistic în jurul echipei Politehnica este un fenomen real, de mare tradiţie el trebuie să îşi găsească loc în arsenalul mişcărilor sportive din oraşul nostru. Sigur că nu am eu soluţia, dar nu cred că este normal ca exclusiv din bugetul oraşului să finanţăm noi o echipă de Liga I cu de activitate similară echipelor de ligă europeană”.

În vreme ce candidatul PSD a admis că partidul său nu a prea făcut opoziţie împotriva PNL, acesta a ţinut să îl felicite public pe Nicolae Robu pentru faptul că le-a permis specialiştilor să amplaseze în centrul oraşului statuile care au strârnit atât de multe controverse. Asta chiar dacă dezbaterea despre amplasarea statuilor s-a făcut după ce acestea au fost puse în Piața Unirii și nu înainte, cum ar fi fost normal.  Bîrsăşteanu a precizat că din actuala listă de consilieri locali ai PSD Timiş doar patru ar mai putea avea un nou mandat. Astfel, aleşi precum Luminiţa Ţundrea, Alfred Simonis şi Dan Idolu merg mai departe, în vreme ce al patrulea nume rămâne un mister.

Invitatul a comentat şi despre şansa sa în cursa împotriva primarului Nicolae Robu, declarând că „sunt foarte conștient că sunt candidat cu șansa a doua. Sunt foarte conștient de acest aspect. Are toate argumentele primarul în funcție să spere la un nou mandat. Sunt conștient, dar îmi joc șansa. Cinstit, deschis, îmi joc șansa.Teoretic, toate studiile statistice arată că primarul în funcție are prima șansă”. Întrebat de moderatorul emisiunii de ce mai candidează în aceste condiții, Bîrsășteanu a lămurit ”ca să producem suprize”. Trebuie spus că invitatul a declarat şi că dacă ar ajunge primar, prima sa grijă ar fi să dea înapoi Mercedesul de serviciu al lui Nicolae Robu companiei Retim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.