Pledoarie pentru Ziua Imbecilului în Timişoara

Pledoarie pentru Ziua Imbecilului în Timişoara

7
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Domnule primar, eu sunt o IMBECILĂ. Admit şi scriu cu litere mari, pentru că ştiu că aşa înţelegeţi cel mai bine. Vreau să şi argumentez, ca să fim siguri că nu e nicio urmă de îndoială. Fac lucrul ăsta pentru că mă simt discriminată. Eu, la fel ca şi tinerii, adolescenţii, vârstnicii şi cei ajunşi la majorat, merit o zi plătită din bani publici în care să fiu celebrată.

Sunt imbecilă pentru că:

1. Nu văd 800 de blocuri reabilitate în Timişoara, aşa cum aţi promis pentru cei patru ani de mandat.
2. Nu văd centura şi inelele oraşului şi racordul la autostrada A1. Am înţeles că Ponta şi PSD-ul sunt nişte nesimţiţi că nu au alocat bani. Dar, dacă nu ţinea de dumneavoastră realizarea obiectivelor de mai sus, trebuia să nu le promiteţi. Căci asta vă face, prin deducţie logică, un mincinos.
3. Nu văd nici trei poduri şi nici trei pasaje în oraş. Ştiu, fie sunt proastă, fie mintea puţină nu funcţionează cum trebuie.


Sau sunt nesimţită.
4. Văd centrul istoric reabilitat, dar şi aici mai văd o minciună. Căci reabilitarea asta e făcută cadou de fostul primar Gheoghe Ciuhandu, pe vremea căruia proiectul a fost scris şi admis la finanţare europeană. E injust să vă lăudaţi cu asta, căci e ca şi cum un copil se laudă că şi-a făcut casă când de fapt e primită moştenire de la părinţi.
5. Nu văd nici stadion ultramodern, nici sală polivalentă cu 15.000 de locuri, nici patru bazine semiolimpice în cartiere şi şi nici un bazin olimpic. Argumentaţia e ca la punctul 2.
6. Nu văd nici acel spectacol de lumini pe Bega. Şi pentru asta nu pot decât să îi mulţumesc lui Dumnezeu. Nu pentru că vă doresc să nu vă realizaţi promisiunile, ci pentru că mă tem să nu fie un kitsch.

Aşa cum aţi spus, domnule Robu, aţi făcut multe alte realizări. Însă, motive de laudă nu cred că aveţi. Să faci nişte trotuare şi alea strâmbe în multe locuri, să asfaltezi nişte străzi într-un oraş cu buget de 350 de milioane de euro nu sună a realizare. Să ne trezim că de la robinete curge apă ruginie în 2016, că în oraş pute a urină, că nu avem toalete publice, astea nu sunt motive de laudă. Şi sunt nişte adevăruri, chiar dacă vă deranjează că le scriu. La fel cum nu e un motiv de laudă că oamenii sunt furaţi în tramvaie, în vreme ce agenţii de la Poliţia Locală păzesc panseluţele, la comanda dumneavoastră.

Domnule primar, aţi reuşit recordul de a jigni incalificabil presa neobedientă, de a vă înconjura de aplaudaci care făcând dovada lipsei de discernămând vă susţin în orice aberaţie pe care o emiteţi. Din aceste motive, domnule Robu, vă cer public să înfiinţaţi şi ziua imbecilului. A acelui imbecil care a ieşit la vot şi v-a votat. O dată, în 2012.

7 COMENTARII

  1. Mai INBECIIL ca acest Primar ( ROBU) care se crede Becali cu echipa lui de RAHAT care tot din bani prostimi a fost sustinuta ,,nu exsista in toata Europa un idiot ce mai ,,speram din tot sufletu sa nu mai fie ales in urmatoru mandat …..

  2. Ai reusit sa scrii articolul foarte bun anual .Mai ai de scris unul bun.Si ai terminat munca pe anul asta.Ca ai un articol foarte bun si unul bun pe an.In rest, numai mizerie.
    Dar asta este excelent.
    Felicitari pentru el. Bravo!

  3. pentru prima data sunt de acord. felicitari pentru articol. am spus ca n-ai har de ziarist, dar de data asta e foarte bun articolul despre mascarici. cred ca ziua cu pricina ar trebui dedicata lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.