”Prietenii noștri imaginari”, un volum special cu scriitori de excepție, lansat la...

”Prietenii noștri imaginari”, un volum special cu scriitori de excepție, lansat la Timișoara. Cum și-a găsit Robert Șerban personajul pentru carte VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Robert_Serban2

Scriitorul Robert Șerban a vorbit azi la PRESSALERT LIVE despre unul dintre ultimele sale proiecte literare, contribuția la volumul ”Prietenii noștri imaginari”. Autor al mai multor antologii, jurnalistul din vestul țării a explicat că e foarte important ca oamenii să citească ficțiune pentru a ieși din cotidian și din stresul zilnic.

Cel care a scris printre altele Cartea roz a comunismului sau Timișoara în trei prieteni, a detaliat ce presupune volumul Prietenii noștri imaginari, la care au contribuit mai multe nume importante din lumea literară actuală. Volumul a fost inițiat și coordonat de Nadine Vlădescu. ”E o carte scrisă de oameni mari. Și în sensul de vârstă, nu numai că sunt mari scriitori. Ana Dragu, Dan C. Mihăilescu, Iulian Tanase, Ioana Bot, Serban Foarța, Robert Șerban, Elena Vladareanu, Emil Brumaru, Marin Malaicu-Hondrari, Antoaneta Ralian – din păcate a murit., Nadine Vladescu, Florin Bican, Monica Pillat. Nadine Vlădescu ne-a propus celor 13 să scriem despre prietenul nostru imaginar”, a spus Robert Șerban la PRESSALERT LIVE.

Sciitorul a detaliat ce presupune povestirea sa, una care-l cuprinde pe ineditul său purece imaginar, purecele Jan.


”Eu mi-am imaginat un prieten purece. Dar am plecat de la o chestie foarte interesantă, băiatul meu Tudor vorbea la telefon sau se prefăcea că vorbește cu un personaj căruia i se adresa Donda. Eu povestec cine era, e foarte haios. L-am întrebat, uite se lansează cartea, vrei să vii cu mine. Mi-a spus că n-a mai vorbit de mult la telefon. El imaginându-și acest dialog, care e foarte scurt: – Ceau Donda!, …pentru că telefonul nu merge, e de jucărie. L-am întrebat ce mai face Donda, mi-a spus că a murit. Am luat o moacă tristă, am spus săraca de ea: ce rău îmi pare! Mi-am dat și eu seama până la urmă că e o ea. Dar mi-a spus: Da, tată, dar stai liniștit, că-i dau un telefon să văd ce face: Da ,Donda, e bine moartă?, – Da, bine”, a adăugat Șerban cu zâmbetul pe buze.

”Apare și sora lui Tudor, Crina, ea are un cățel de pluș, Maggie, doarme cu el, se joacă cu el. Prietenul meu puric Jan, e un purec care vine din Oltenia, la țară erau pureci întotdeauna. Chiar am prins un purece. Erau două tipuri, purici de câmpie și de munte. Cei de la câmpie sunt mai sprinteni, erau mai nervoși, cei de la munte mai simplu de prins și-i poți sparge. Șerban Foarță nu a avut un prieten imaginar dar i-a spus sorei lui mai mici cu șase ani că a avut un frate care a murit… poate a aflat între timp că nu a avut niciun fel de frate care murise. Apoi, Florin Bican povestește despre prietenul lui imaginar, i-a spus bunicii dacă-l vede dacă se bagă în sobă, te vede. Prietenul lui era chiar Dumnezeu. Sunt multe povești, sunt păpuși aici… E important să evadezi din nebunia de zi cu zi. E nevoie de o igienă mentală”, a concluzionat Robert Șerban.

Robert Șerban i-a invitat pe timișoreni la o întâlnire cu el, luni, 14 martie, de la ora 18.30, la Librăria Cărturești de pe strada Mercy, evenimentul se numește simplu și direct: ”Ce mai faci, scriitorule?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.