Primăria Timișoara a selectat avocatul care a și depus contestația împotriva Curții...

Primăria Timișoara a selectat avocatul care a și depus contestația împotriva Curții de Conturi, în nici 20 de ore de la aprobarea HCL. Vezi „artificiul” găsit de Titu Bojin

1
DISTRIBUIȚI

stoia cojocari diaconu robu

Dezvăluirile PRESSALERT.ro de ieri, legate de semnarea contractului de reprezentare juridică a Primăriei Timișoara în diferendul cu Curtea de Conturi, privitor la finanțarea echipelor sportive, au fost confirmate astăzi 100%. Vă reamintim faptul că ieri, înainte ca măcar să fie aprobat caietul de sarcini, de către Consiliul Local Timișoara, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că există deja un câștigător care se va ocupa de proces – avocatul Cristian Clipa. Joi după amiază, după îndelungi discuții, proiectul promovat de Nicolae Robu a fost aprobat la limită cu 14 voturi, ședința încheindu-se după ora 16. Cu toate acestea, procedura de selecție a ofertelor a fost încheiată astăzi și a și fost depusă acțiunea la Tribunalul Timiș, astăzi fiind ultima zi în care puteau fi atacate în termen legal constatările Curții de Conturi.


Singurul care a înregistrat o ofertă de servicii juridice la Primăria Timișoara a fost avocatul Cristian Clipa.
Acesta și-a înregistrat oferta undeva după ora 09:30. La scurt timp, în numele Primăria Timișoara, acesta a depus la Tribunalul Timiș contestația care are 22 de pagini.

Conform informațiilor obținute de PRESSALERT.ro, contractul semnat între primărie și avocatul Cristian Clipa, pentru serviciile juridice, atât în faza de fond, cât și de apel, au o valoare de 20.000 de lei plus TVA. Contactat de PRESSALERT.ro, avocatul Clipa a declarat doar că „vă pot confirma că am semnat contractul cu Primăria Timișoara. Sumele se vor plăti eșalonat, în funcție de fiecare etapă a procesului. Într-adevăr am un contract semnat și cu Consiliul Județean Timiș pentru a-i reprezenta”.

Diferența majoră între contractul încheiat de primărie și cel semnat cu CJT este că ultimul este „pro bono”, adică instituția județeană nu va scoate nici un leu din buget pentru a-l plăti pe avocat. Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a explicat că „consilierii județeni au aprobat, într-adevăr, o hotărâre prin care sunt de acord să fim apărați de un avocat, în procesul cu Curtea de Conturi. Am renunțat ca ideea ca să dea consilierii bani din buzunarul lor (variantă vehiculată inițial și de Nicolae Robu în cadrul consiliului local – n.a.). A găsit secretarul această variantă cu serviciile pro bono”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.