Primarul Nicolae Robu, explicaţie FABULOASĂ pentru inaugurarea centrului istoric în care încă...

Primarul Nicolae Robu, explicaţie FABULOASĂ pentru inaugurarea centrului istoric în care încă se fac lucrări. Care este diferenţa dintre recepţie şi inaugurare

0
DISTRIBUIȚI

robu ave 1

Deşi lucrările de la centrul istoric au fost inaugurate la finele anului trecut cu mare fast de primarul Nicolae Robu şi alaiul de funcţionari din Primăria Timişoara, intervenţiile pe teren continuă. Edilul însă susţine că acest lucru este perfect normal şi că doar nişte oameni cu intenţii rele sau lipsiţi de bun-simţ pot nega faptul că reabilitarea centrului istoric este un proiect de succes.

„Mai apare şi acum, tot de la pesedişti, bineînţeles, şi de la alţii care sunt tot la fel de pierdevară ca şi aceştia cică nu s-a terminat proiectul de inaugurare a centrului istoric şi eu am făcut inaugurarea. Pai au fost două contracte, trebuie să o spun a mia oară poate aud şi aceştia. Ei poate aud şi au auzit de multe ori, dar nu au capacitatea de înţelegere suficient de ridicată. Au fost două contracte, contractul de bază care s-a finalizat în timp util, 31 decembrie 2015, pentru care s-au făcut toate plăţile şi contractul al doilea de punere în valoare a vestigiilor care are ca termen 30 iunie 2016 şi care cu certitudine vă spun se va finaliza cu mult înainte de acest termen.


(…) Proiectul acesta este model cum va fi şi Michelagelo, vor fi model la nivel naţional de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat Nicolae Robu.

Însă, trebuie spus că centrul istoric a fost inaugurat fără ca recepţia lucrărilor să fie făcută. Primarul Nicolae Robu susţine însă că mulţi oameni nu au proprietatea termenilor cu care operează. „Recepţia este cu totul şi cu totul altceva. Eu nu am vorbit despre recepţie, ci despre inaugurare. Inaugurarea se face când obiectivul e gata, recepţia se poate face din momentul în care se consideră că obiectivul e gata când se consideră că este cel mai potrivit. Nu au nicio legătură lucrurile dar trebuie să existe şi capacitatea de a le înţelege şi disponibilitatea de a le înţelege. (…) Sunt lucruri total diferite. Inaugurarea înseamnă marcarea festivă a finalizării unei lucrări. Lucrarea e gata atunci când firma se retrage. Recepţia se face din acel moment oricând, poate fi încheiată printr-un proces verbal cu obiecţiuni şi se mai lucrează la remedierile care fac obiectul acelor obiecţiuni. Dar asta nu înseamnă că lucrarea nu e gata oficial şi că nu poate fi inaugurată”, a adăugat edilul. Deși edilul susține că proiectul a fost implementat cu succes, doar pentru lucrări care nu au fost decontate până la 31 decembrie 2015 au fost alocate de la bugetul local șapte milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.