Primul vaporetto ajuns la Timișoara se numește Decebal. Când va fi livrat...

Primul vaporetto ajuns la Timișoara se numește Decebal. Când va fi livrat Burebista și cine e șeful model din primărie care ar putea conduce primul vaporaș

1
DISTRIBUIȚI

vaporetto

Încet, încet, depoul Regiei Autonome de Transport Timişoara se va umple cu ambarcaţiuni. După ce primul vaporetto a sosit în Timişoara miercuri seara, astăzi, primarul Nicolae Robu a anunţat că următorul vaporaş va ajunge la Timişoara săptămâna viitoare. Nu mai puţin de şapte ambarcaţiuni sunt aşteptate în urbea de pe Bega până la finele lunii iunie. Vă reamintim că municipalitatea a anunțat că transportul cu vaporaşe pe Bega va fi gratuit în primii ani de la punerea lor în funcţiune.


Încă înainte de a ajunge în urbea de pe Bega, ambarcațiunile au fost botezate de edilul Nicolae Robu, după modelul tramvaielor Armonia. Cele şapte vaporetto vor putea numele Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu.

Conform datelor oferite de primarul Nicolae Robu primul vaporetto ajuns în urbea de pe Bega a fost cel de-al doilea construit, urmând ca primul vaporetto construit la Galați să ajungă la Timișoara săptămâna viitoare. Astfel, primul vaporetto ajuns la Timişoara poartă numele de Decebal, urmând ca săptămâna viitoare să fie livrat şi Burebista.
„Ele, în principiu, rămân albe, dar vor fi înscripţionate cu RATT. Vor avea discret trei dungi în formă de val, dar e un design frumos, zic eu. Nu ştiu cine l-a făcut şi vor avea înscripţionată şi demumirea proprietarului, Primăria Timişoara.(…) Nu pot estima eu, nu vă pot spune sper ca până la sfârşitul lunii aprilie să reuşim să circulăm cu ele. Nu pot face promisiuni că nu depinde de noi. Am cerut tuturor celor implicaţi şi Direcţiei de Dezvoltare şi Direcţiei Tehnice şi RATT să facă tot ce trebuie făcut pentru a obţine dreptul de a naviga cu ele şi de a le introduce în circuitul public pentru că ăsta e scopul, nu de a le face poze”, a declarat primarul Nicolae Robu. Supriza însă ar putea veni din partea şefului Direcţiei Tehnice, a Primăriei Timişoara, Culiţa Chiş, care are pregătire de marinar şi care s-ar putea afla la cârma primului vaporetto care va fi pus în circulaţie pe Bega.

1 COMENTARIU

  1. Designerul pare sa fie acelasi care a proiectat wc-urile ecologice. Aspectul este sinistru, de autobuz muncitoresc din anii 60. Dupa un primar hoţ care a facut ca Timisoara sa ramana in urma cu 10 ani fata de Cluj si Bucuresti, acum au un primar plin de sine si prost. Orasul revolutiei din 89 merita mai mult. Pacat.
    PS: In Timisoara a stat ancorat 20 ani langa podul Mihai Viteazul, vaporul Pelican care arata de 10 ori mai bine ca duba asta si cu toate acestea nu a avut prea mult succes. Practic nu prea ai ce sa vezi din vapor pe malurile Begai. Trebuia un design ultra-modern si atractiv la noul vapor ca sa aiba succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.