Proiectorul inteligent cu ajutorul căruia ne uităm la filme pe tavan și...

Proiectorul inteligent cu ajutorul căruia ne uităm la filme pe tavan și piața socială de pe care putem cumpăra produse unice, printre ideile premiate în cadrul unui program INEDIT desfășurat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

lighty

Cei mai creativi timișoreni au fost premiați, în acest sfârșit de săptămână, în cadrul Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat. Participanții au reușit să transforme, într-o singură noapte, ideile în prototipuri de bază, în cadrul Hackathon-ului din Timișoara. Opt dintre aceștia au fost selectați pentru a intra în etapa de pre-accelerare, după ce au venit cu o serie de idei inovative care să ne ușureze viața.

Astfel, printre echipele intrate în programul de mentorat Innovation Labs 2016 din Timișoara, care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, se numără uRADMonitor, ce culege date privind substanțe poluante din atmosferă, printr-o rețea globală de utilizatori „înarmați” cu senzori portabili de mediu.


De asemenea, a fost premiat și Lighty, un mic proiector inteligent care ne aduce la viață filmele, jocurile, muzica și prezentările pe orice perete sau tavan, Farm Online – ce oferă oportunitatea clienților de a cumpăra produse alimentare locale de la producători, printr-o piață dedicată online, sau Marketio, o piață socială pentru obiecte create manual, în gospodărie, naturale și vintage, ce conectează artizanii și cumpărătorii printr-o piață specială a bunurilor unice.

În total, la Hackathon-ul din Timișoara au participat peste 40 de tineri cu idei creative pentru cele patru direcții ale programului: agricultură, cibersecuritate, sănătate și stil de viață, comerț. Acum, echipele câștigătoare din Hackathon intră într-o perioadă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Vor împărtăși experiențele unor antreprenori de vârf și vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generație pentru a-și rafina conceptul și prototipul și a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global.

Pe 24 mai, la Demo Day, finaliștii își vor prezenta prototipurile, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și după încheierea programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.