Protecţia timișorenilor, în ritm de melc: RATT a dotat un tramvai cu...

Protecţia timișorenilor, în ritm de melc: RATT a dotat un tramvai cu camere de luat vederi. De ce regia păstrează secretă linia pe care circulă

0
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Protecţia cetăţenilor în mijloacele în transport în comun din Timişoara este o chestiune rămasă încă la stadiul de promisiune. În vreme ce pozele cu hoţii de buzunare care bântuie tramvaiele din Timişoara fac deliciul utilizatorilor de internet care le distribuie pe reţelele de socializare, măsurile pe care le poate lua Regia Autonomă de Transport Timiş sunt limitate. Acum circa o lună de zile, primarul Nicolae Robu promitea că toate tramvaiele din Timişoara vor fi dotate cu camere video care vor înregistra chipurile hoţilor de buzunare şi vor facilita indentificarea acestora de către oamenii legii. De la plan la vorbe este însă cale lungă. Practic, RATT are în patrimoniu nu mai puţin de 60 de tramvaie. Dintre acestea doar două au fost reabilitate şi dotate, printre altele, şi cu camere de filmat.


Alte 12 au fost trimise deja spre atelierele firmelor care se ocupă de modernizarea tramvelor vechi. Însă restul de tramvaie care ciruculă pe şinele din Timişoara devin „gazde” numai bune pentru cei care nu au nevoie să muncească pentru a-şi câştiga un trai cinstit.

La solicitarea PRESSALERT.ro RATT a informat că „unul din tramvaiele vechi a fost deja dotat cu camere de luat vederi, pentru sporirea siguranţei cetăţenilor”. Reprezentanţii regiei însă nu ne-au furnizat date cu privire la linia pe care circulă tramvaiul şi nici cu privire la costurile de achiziţie ale camerelor, însă au dat asigurări că şi alte vechiule RATT vor fi dotate cu camere în săptămânile care urmează. Conform aceloraşi reprezentanţi, păstrarea secretă a informaţiilor legate de liniile pe care există camere de filmat ar urma să descurajeze hoţii de buzunare. Mai trebuie menţionat şi că Primăria Timişoara a contractat un credit în baza căruia urma să achiziţioneze tramvaie noi, însă destinaţia acestuia a fost schimbată de administraţia Robu, banii fiind folosiţi pentru implemetarea proiectelor europene. Nu mai puţin de 35 de milioane de euro au fost contractaţi în 2012 de la Banca Mondială pentru implementarea proiectelor europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.