RĂSTURNARE de situaţie la PNL Timiş: Alin Popoviciu nu a fost evaluat...

RĂSTURNARE de situaţie la PNL Timiş: Alin Popoviciu nu a fost evaluat prin prisma criteriilor de integritate. Cum a ajuns Marian Vasile pe locul 3

1
DISTRIBUIȚI

alin popoviciu03_resize

Merito-democrație, acesta este cuvântul avansat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru a descrie procesul de alegere a candidatului PNL pentru șefia CJT. După ce doritorii au trecut printr-o evaluare care cuprindea nu mai puțin de patru puncte, primul clasat pe listă a fost deputatul Alin Popoviciu, anchetat de DNA într-un dosar de corupţie. Interesant este faptul că Marian Vasile a ajuns de pe locul 15 unde s-a clasat după votul dat de primari şi de Biroul Politic Județean pe locul trei, după analiza activităţii şi votul celor doi copreşedinţi. Primarul Nicolae Robu spune că metoda de stabilire a canididatului este o adevărată dovadă de democrație și că „nu toată lumea a înțeles că acele prime două evaluări înseamnă doar două note din patru, deși noi în interior am precizat lucrul acesta. (…) Nimeni nu poate anticipa ce merite au candidații, ce evaluări vor primi ei din partea a opt membri, oameni serioși din comisia de evaluare.


Am avut ieri discuții foarte civilizate în care nu mulți au fost colegii care au intervenit și am trecut la vot și votul a fost mai grăitor decât orice altceva. Într-o structură democratică au fost 112 voturi pentru ceea ce a rezultat din această procedură complexă de evaluare”.

Întrebat cum îl va prezenta pe Alin Popoviciu alegătorilor, primarul Nicolae Robu a declarat că „eu ca președinte nu fac niciun comentariu asupra acestei liste. Am adresat forului decident BPJ următoarele întrebări: este cineva care consideră că procedura a fost impusă și nu instituită democratic prin votul nostru? Răspunsul a fost nu e nimeni. A doua întrebare este cineva care consideră că procedura instituită democratic a fost încălcată? Răspunul a fost la fel, nimeni nu consideră că a fost încălcată. Prin urmare, haideți să validăm ce a rezultat dintr-o astfel de procedură. În momentul în care forul superior al partidului BPJ validează această listă eu ca președinte nu am dreptul, mă rog, îl am, dar nu ar fi corect ca eu să fac vreun comentariu asupra ei. Aceștia sunt candidații pe care i-a dorit BPJ la CJT în această ordine, prin urmare toți au susținerea mea”.

Robu a confirmat că Alin Popoviciu este numele care va ajunge la nivel național pentru a fi validat, însă a admis că PNL Timiş nu a aplicat criteriile de integritate în selecţia candidaţilor, aceştia anunţând doar verbal dacă le respectă sau nu. „Noi avem nişte criterii de integritate în PNL. Există la nivel naţional o comisie de integritate şi acea comisie analizează aşa cum m-a analizat şi pe mine şi dacă există o problemă de integritate prin prisma criteriilor, comisia va spune un lucru şi dacă totul e vorbă şi nu se susţin acuzele aduse şi nu există nicio contradicţie cu criteriile noastre de integritate atunci va spune alt lucru”.

1 COMENTARIU

  1. Rusine sa va fie. Nu ati inteles nimic din tot ce s-a intamplat in Noiembrie 2015. Daca acest personaj va reprezinta, atunci sunteti paratasi toti cei din BPJ la devalizarea acestei regiuni. O sa va mai voteze „SATANA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.