Răsturnare SPECTACULOASĂ reușită de Informatica Timișoara în fața ambițioasei United Galați. Ce...

Răsturnare SPECTACULOASĂ reușită de Informatica Timișoara în fața ambițioasei United Galați. Ce întăriri mai așteaptă echipa de futsal alb-violetă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Info tm galati (4)

Informatica Timișoara a reușit să învingă în campionat gruparea moldavă care tocmai i-a provocat eliminarea din Cupa României. Dacă la Galați scorul a fost 3-2 pentru United, rezultatul s-a repetat acum, dar în favoarea bănățenilor. Jocul de azi a avut mulți protagoniști prezenți la Futsal Euro 2016. Eroul alb-violeților fiind Slobodan Janjic, autorul ultimelor două goluri.

Pe lângă Janjic, Rakic și nou sositul Milojevic, din tabăra gazdelor, cu toții prezenți în lotul Serbiei la Euro, partida de azi a avut și un oficial care a fluierat la turneul final din Serbia. E vorba de arbitrul Bogdan Sorescu.

Pe parchet gazdele s-au aruncat în atac din primul minut, când Janjic a ținitit bara. În minutul 8 Informatica a deschis scorul prin Robert Lupu, antrenorul-jucător reluând în plasă centrarea lui Ilaș. Cu trei minute înainte de pauză Vasile Boubătrân de la Galați a punctat surprinzător, cu un șut pe sub Iancu din lateral. Repriza s-a încheiat cu o ratare a lui Rakic și la pauză era echilibru pe tabelă: 1-1.

Informatica a ratat câteva ocazii mari pe parcursul părții secunde. Cea mai mare a lui Călugăreanu, care a alunecat și a trimis imprecis din câțiva metri după respingerea portarului brazilian Wellington Silva. Nici Dobre nu a găsit ținta, în contră Tudose scapă de marcaj și înscrie pentru 1-2 (min. 30). Se părea că Informaticii nu-i iese nimic, Rakic (31) țintind și el bara imediat. Dar în minutul 34 un trasor reușit de internaționalul Janjic se oprește în colțul de sus al porții oaspete. În minutul 35 Sorescu a fost admonestat pentru că a arătat doar ”galben” după ce același Janjic a fost faultat de ultimul apărător al Galațiului. După noi ratări marca Rakic, Janjic a punctat din nou, cu ajutorul unui adversar, a cărui deviere l-a păcălit pe W. Silva. Pe final Moldoveanu putea face 3-3, dar până la urmă Informatica a rămas în avantaj și poate sărbători egalarea liderului chiar cu un meci mai puțin decât rivalii din Deva.

Pe 12 martie (ora 19) Informatica are un meci aparent mai ușor, la Cluj cu Clujana, în runda a 21-a a Ligii I la futsal.

Informatica Timișoara: Iancu – Janjic, Dobre, Lupu, Ilaș. Au mai intrat: Milojevic, Novoselac, Rakic, Călugăreanu și R. Matei. Antrenor: Robert Lupu.

United Galați: W. Silva – Cireș, Burdujel, Ov. Tudose, E. Moldoveanu. Au mai intrat: A. Apostol, Bâgu, V. Boubătrân și Silva. Antrenor: David Asandei.

Așteaptă doi brazilieni

”E o victorie importantă pentru echipa noastră. A fost dificil cu atâtea accidentări. Echipa din Galați are mulți jucători tineri. Importante sunt cele trei puncte”, a declarat MVP-ul Slobodan Janjic. El a marcat primul gol al Serbiei la Euro, unde vecinii s-au clasat pe 4, și a precizat despre turneul final că personal își dorea mai mult: ”Serbia e în primele patru din Europa, dar eu îmi doream să jucăm finala. Trebuia să batem Rusia”.

În continuare cu o serie de absențe notabile, Informatica a anunțat prin vocea președintelui Gabriel Lungu transferul a încă doi stranieri. ”Am suferit săptămâna trecută o înfrângere la Galați, în Cupă, United are o echipă bună. Matei și Rakic nu trebuiau să joace dar au făcut eforturi ca să-i recuperăm, au fost la un nivel destul de bun.


Săptămâna viitoare sper să vină doi brazilieni, am perfectat contractul cu ei, sunt doi jucători tineri, 21 și 24 de ani, i-am văzut doar pe înregistrări video. Cred că avem nevoie de ei pentru că intervin accidentările și vine play-off-ul. Nu cred că îi recuperăm pe Alcantarea și Jovanovic până atunci”, a spus Gabriel Lungu despre ultimele achiziții.

”Cred că meritam un egal. Am avut trei-patru absențe importante. Felicit Timișoara, sper să facem o figură frumoasă în play-off, s-ar putea să ne întâlnim tot cu Informatica. Sperăm că nu, e o echipă bună, distanța e mare. Au avut trei jucători la Euro… A debutat Vasile Boubătrând și a dat și gol. Lupta se va da între Timișoara, Tg. Mureș, Deva”, a conchis și David Asandei, tehnicianul lui United Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.