Reacţie devastatoare după atacul lui Robu la adresa viceprimarului Diaconu: „Ce mă...

Reacţie devastatoare după atacul lui Robu la adresa viceprimarului Diaconu: „Ce mă dezgustă până la greață la acest tip de lider este lașitatea”

2
DISTRIBUIȚI

dezbatere buget timisoara 2016 (1) robu diaconu

Primarul Timișoarei și copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a fost atacat, astăzi, extrem de violent de fostul consilier local Ciprian Jicihici care a părăsit partidul acuzând modul în care este condus și cum se fac promovările. Plecând de la atacul lui Robu la viceprimarul Dan Diaconu, Jicihici a publicat pe blogul său un text despre loialitate şi lidership în care afirmă că „m-au impresionat liderii care în relația cu lumea exterioară joacă rol de paratrăsnet pentru echipa lor, asumându-și nu doar realizările ci și rateurile. Politica românească a eșuat lamentabil în ultimele două decenii tocmai pentru că asemenea oameni au lipsit și lipsesc aproape cu desăvârșire. Apetitul liderului politic român pentru cărători de servietă, lingușitori și boi obedienți este aproape fără limite. Întreg sistemul politic este construit în așa fel încât slăbiciunea, lipsa de opinii proprii și de asumare a acestora, reprezintă norma”.

Faptul că Nicolae Robu încearcă să arunce întotdeauna vina pe alţii l-a făcut pe Jicihici să anunţe că”nimic nu mi se pare mai dezgustător decât liderul care încearcă să se spele pe mâini aruncând eșecul în brațele altora. Cam asta face de ceva timp și domnul Robu, primarul Timișoarei. Și o face în cel mai urât și condamnabil mod posibil. Nu i-a pus domniei sale nimeni pistolul la tâmplă obligându-l în 2012 să promită tot ce a promis. Din contră, a avut deplină libertate. La fel cum a avut deplină libertate în a-și alege echipa executivă, aparatul propriu și lista de consilieri. Din nefericire, a dat o grămadă de rateuri cu alegerile făcute.


Prea multe pentru capacitățile de leadership pe care domnia sa își închipuie că le are. Prea multe pentru ceea ce ar trebui să aibă un oraș ca Timișoara. Cu una dintre aceste alegeri însă, a nimerit-o. Nu e greu de ghicit că mă refer la Dan Diaconu. Desigur, era și o alegere evidentă. Cum ai putea să nu îl ai lângă tine la primărie pe cel care a fost omul tău de încredere și susținător necondiționat ani la rând? Cum ai putea să nu îl ai lângă tine pe cel care este dispus să vină la 7 dimineața și să plece la 9 seara, ocupându-se cu stoicism de toate cele pe care i le arunci în brațe? Cum ai putea să nu ai lângă tine un om cu o capacitate intelectuală de top, un om care crede sincer în tine fără a fi nici cărător de servietă, nici lingușitor și nici bou obedient? (..) Ei bine, surpriză! Vinovat de nerealizarea promisiunilor pompoase ale candidatului Robu din 2012 se dovedește a fi în 2016 viceprimarul Diaconu. Mai mult, Diaconu se dovedește a fi un incompetent care nu trebuie menajat și care (cu câteva luni înainte de alegeri!!!) este chemat să dea explicații pentru lipsa mărețelor realizări promise în 2012″. Fostul consilier local recunoaşte „ce mă dezgustă până la greață la acest tip de lider este lașitatea”.

Atacul lui Robu la Diaconu este considerat de Jichici ca fiind „incalificabil”, „profund ipocrit”, „măgărie ipocrită de doi bani” şi „încă o gafă din seria celor făcute în acest mandat. O gafă care devoalează una din marile slăbiciuni ale omului politic Nicolae Robu, și anume lipsa unor abilități de comunicare”. Concluzia celui mai aprig susţinător din Consiliul Local Timişoara al lui Robu când era activ este una devastatoare pentru edil, Jichici anunţând că „gestul laș și ipocrit făcut de primarul, politicianul și omul Nicolae Robu la adresa lui Dan Diaconu este picătura care a umplut paharul pentru mine. Pot accepta multe defecte la omul care este primar al orașului meu, dar nu incapacitatea de a fi conducător. M-am săturat să văd pe toate gardurile câte străzi și trotuare a asfaltat, câți copaci a plantat și câte panseluțe au înflorit sub directa oblăduire a domniei sale. Vreau pentru Timișoara un primar care să fie un lider, un primar care să aibă capacitatea să adune în jurul său oameni de valoare și care să accepte că nu este miezul Universului”. Tot textul publicat de Ciprian Jichici poate fi citit AICI.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.