Rectorul Universității Politehnica din Timișoara, în top 20 al celor mai bine...

Rectorul Universității Politehnica din Timișoara, în top 20 al celor mai bine plătiți șefi de instituții de învățământ superior din România. Ce salariu are

0
DISTRIBUIȚI

viorel serban

Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, este unul dintre cei mai bine plătiți șefi de instituții de învățământ superior din România. Potrivit unui clasament realizat de Coaliția pentru Universități Curate, Viorel Șerban ocupă ultima poziție din cele 20 ale topului averilor rectorilor universităților publice. Rectorul Universității Politehnica din Timișoara are un venit anual de 131.096 lei.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul UPT, Viorel Șerban deține trei terenuri moștenite, un apartament, două case de locuit, două mașini, un cont bancar de aproape 1.900 euro, plus încă șase de peste 80.000 lei.

Marius Raica, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, are un venit anual de 92.212 lei, din care 4.000 lei din cercetare, potrivit declarației de avere publicată în 2014.


De asemenea, Marius Raica are două apartamente cumpărate, două mașini și conturi în bancă de peste 40.000 euro, plus unul de 53.000 lei.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, are venituri din salarii de 87.081 lei, venituri proiecte cercetare – 58.826 lei și venituri plata cu ora de 4.100 lei, conform declarației de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Marilen Pirtea are și două terenuri cumpărate, două apartamente și o casă, un BMW X1 și conturi în bănci de peste 220.000 lei. De asemenea, rectorul UVT a împrumutat unor membri ai familiei suma de 105.000 euro și are un credit de 25.000 de euro.

Noul rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Cosmin Popescu, nu și-a postat încă declarația de avere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.