Retim a dat în judecată Primăria Timişoara şi cere DESPĂGUBIRI importante. Vezi...

Retim a dat în judecată Primăria Timişoara şi cere DESPĂGUBIRI importante. Vezi ce invoca societatea care-i asigură Mercedes-ul lui Robu UPDATE 1 Reacţia primarului

1
DISTRIBUIȚI

retim gunoi sortare

Retim SA a trecut la contraatac împotriva Primăriei Timişoara în scandalul construirii staţiei de compostare uscată a gunoiului, care ar fi trebuit să fie finalizată până în februarie 2014. Vă reamintim că în timp ce Retim se judecă cu municipalitatea, compania plăteşte toate costurile de întreţinere pentru Mercedes-ul cu care se plimbă primarul Nicolae Robu, maşină achiziţionată tot de firmă pentru 75.000 euro.

Societatea de salubrizare a înaintat o acţiune la Tribunalul Timiş prin care solicită, în primă fază, suspendarea hotărârii de consiliu local nr.434/2015 prin care s-a decis anularea concesiunii pentru terenul dat ca să se construiască staţia până la finalizarea dosarului şi, în final, anularea respectivului HCL.


În plus, Retim a solicitat şi plata de către Primăria Timişoara de despăgubiri în valoare de 365,598,57 euro „sumă estimată provizoriu reprezentând prejudiciul suferit de societate, contravaloarea investiţiilor ca urmare a imposibilităţii din culpa autorităţilor a edificării staţiei de compostare a deşeurilor în sistem închis”.

Suma ar reprezenta contravaloarea plăţilor efectuate pentru dezmembrarea parcelelor de teren, obţinerea certificatelor de urbanism. studii de fezabilitate şi consultanţă de specialitate. Retim a susţinut în acţiunea depusă că a fost indusă în eroare de municipalitate prin modul în care s-a derulat acţiunea şi că hotărârea este ilegală deoarece în contractul de concesiune pentru teren nu se prevedea posibilitatea rezilierii unilaterale a contractului. Primăria urmează să-şi formuleze apărarea în următoarea perioadă.

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu a susţinut că „nu ştiu. Ştiu că noi cerem daune Retim (penalităţile de peste 6 milioane lei pentru nerealizarea staţiei de compostare, n.a.) şi dacă Retimul are plângeri la adresa noastră, vom vedea în final ce vor decide judecătorii. Astfel de litigii nu se soluţionează prin vrerea primarului sau prin vrerea Consiliului Local sau a unei persoane sau entităţi, ci doar prin voinţa şi decizia unei instituţii a a puterii judecătoreşti, o instituţie de judecată”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.