Școli din Timiș, pe punctul de a depăși locurile alocate în clasa...

Școli din Timiș, pe punctul de a depăși locurile alocate în clasa zero după doar o săptămână de înscrieri. Pe ce unități de învățământ se „bat” părinții

0
DISTRIBUIȚI

lenau

Părinții din județul Timiș care trebuie să-și dea copiii în clasa pregătitoare în anul școlar următor au luat cu asalt șapte unități de învățământ, în prima săptămână de înscrieri. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, pe cele 4.975 de locuri libere la învățământul de masă, tradițional, cu predare în limba română, sunt depuse deja 2.255 de cereri. 2.036 dintre acestea sunt pentru copii din cirscumscripția școlară și 254 din altă unitate decât dea de circumscripție.

„Unități de învățământ care au depășit sau sunt pe punctul de a depăși locurile alocate prin plan: Școala Gimnazială nr.


2 Lugoj, Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara, Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara, Școala Gimnazială 30 Timișoara, Școala Gimnazială „ Sfânta Maria” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 16 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 7 Timișoara”, spune Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Bătaie mare este și pe locurile din clasele cu predare în limba germană. Astfel, la o capacitate totală pe județ de 200 locuri sunt depuse un număr de 135 de cereri la școli. Deja numărul de locuri a fost depășit la Colegiul Național Bănățean, limba de predare germană, unde pe cele 25 de locuri au fost depuse 26 de cereri. În aceste condiții, selecția micuților se va face pe baza unui test de limbă. La Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” sunt depuse un număr de 71 de cereri pe 125 de locuri. În ceea ce privește școlile cu predare în limba maghiară, pe un număr de 75 locuri sunt depuse 44 cereri, 41 dintre acestea fiind la Liceul Teoretic „ Bartok Bela”.

Părinţii îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 până în data de 18 martie. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00 (luni-vineri), respectiv 09.00 – 13.00 (sâmbăta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.