Școlile din Timiș, luate cu asalt în prima zi de înscrieri în...

Școlile din Timiș, luate cu asalt în prima zi de înscrieri în clasa zero: peste 15% din părinți au complet deja cererile

0
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare

Unitățile de învățământ din județul Timiș în care pot fi înscriși prichindei în clasa pregătitoare au fost luate cu asalt, ieri, de sute de părinți. Aceștia s-au grăbit să-și înscrie copiii în clasa zero încă din prima zi, motiv pentru care unii dintre părinți s-au trezit cu noaptea în cap și au stat la coadă.

Potrivit statisticilor făcute publice de reprezentanții Ministerului Educației, ieri au fost înregistrate 879 de cereri de înscriere în Timiș, care au fost introduse în sistem.


Asta înseamnă că aproape 16% dintre părinții din Timiș așteptați să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare în anul școlar următor au făcut acest lucru încă din prima zi.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că, în total, au fost propuse 259 de clase pregătitoare pentru anul școlar 2016 – 2017, în care pot fi înscriși 5.570 de micuți.

Părinţii îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar începând de luni, 29 februarie, până în data de 18 martie. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00 (luni-vineri), respectiv 09.00 – 13.00 (sâmbăta).

În intervalul 25 – 26 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.