Scriitorul Robert Șerban, despre rolul SRI: „Treaba SRI-ului nu e corupția, e...

Scriitorul Robert Șerban, despre rolul SRI: „Treaba SRI-ului nu e corupția, e spionajul, e terorismul”. Ce spune despre DNA VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

robert serban (5)

Robert Șerban a comentat azi la PRESSALERT LIVE din perspectiva scriitorului decizia importantă a Curții Constituționale, care a stabilit că SRI nu e organ de cercetare penală și prin urmare nu mai poate face interceptări sau filaje. Co-autorul volumului ”Prietenii nostri imaginari” a analizat situația în ambele sensuri, atât în ceea ce privește plusurile, cât și minusurile.

Faptul că decizia actuală poate avantaja pe cei cercetați penal e marele minus subliniat de moderatorul Dragoș Boța. DNA urmând să-și înființeze propriile structuri. ”Pe moment e balamuc… Nu spun că nu trebuie să fie o autoritate independentă”, a spus jurnalistul PRESSALERT.ro.

”Sunt și pierderi colaterale. Normal că într-o țară în care corupția începea să fie stârpită și spaima funcționa. Nu e normal să nu te bucuri. Scria Cristian Tudor Popescu că, în sfârșit, după 400 de ani de la întemeierea acestei zone a României a început corupția să se clatine. E într-adevăr o lovitură”, a declarat Robert Șerban.


Scriitorul vede partea pozitivă, dar și cea negativă a deciziei Curții Constituționale. ”Probabil vor fi reacții și pro și contra. Sunt multe voci importante care spun că aceste ascultări au fost folosite ca șantaj, au fost făcute pentru presiune. Trăim în România, știm că dacă există corupție generalizată, există și un tip de șantaj generalizat… Știu că e o zonă de hyatus care va fi speculată de cei corupți și care sunt în anchetă. Lucrurile vor fi reabilitate în mod sigur, acum cât de repede mi-e greu să spun”, a precizat Șerban.

”Într-adevăr . Dar dacă să zicem că încerc să dau mită unui ministru e o problemă?!”, a adăugat autorul mai multor volume și antologii. Întrebat după numele ultimei sale contribuții literare ai cui prieteni sunt cei de la Curtea Constituțională, Robert Șerban a răspuns: ”Dacă SRI e o instituție bine delimitată, să dea probe la DNA, atunci e bine… Dacă iei partea cealaltă atunci sunt prietenii celor care au probleme”.

Scriitorul a vorbit în manieră specifică despre corupții din România. ”Și pentru mine e un lucru de neimaginat, pornind de la cartea mea, de ce să mă ia pe mine când sunt alții mai mari. Nu mi se poate întâmpla mie, uite că ți se poate întâmpla. Am văzut un filmuleț pe Youtube cu un tip care mergea pe pod și a fost fulgerat, s-a ridicat și l-a fulgerat iar, s-a ridicat iar, dar care erau șansele, cam așa e… Zicea Gigi Becali când a ieșit: nu mai furați fraților că ăștia văd tot… Era marcat și era un îndemn direct și surprinzător. Mă uitam și ziceam că ia uite că în sfârșit se întâmplă minuni. E o țară care nu funcționează din cauza asta…”, a conchis Robert Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.