SCUFUNDATĂ de ultima clasată: Antrenor nou, aceleași metehne la ACS Poli. Timișorenii...

SCUFUNDATĂ de ultima clasată: Antrenor nou, aceleași metehne la ACS Poli. Timișorenii au ”stopat” seria negativă a Petrolului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

acs poli petrolul (216)

Situația lui ACS Poli a ajuns critică. Duelul ultimelor clasate cu antrenori noi s-a încheiat în defavoarea trupei lui Petre Grigoraș. Petrolul nu a arătat nimic nici acum la Timișoara, dar de data asta a dat lovitura și a luat toate punctele. Victoraș Astafei, atacantul cu multă personalitate al prahovenilor, a înscris în prima repriză singurul gol al partidei.

Prima seară a lui Petre Grigoraș pe ”Dan Păltinișanu” nu a început deloc frumos. O ploaie măruntă s-a abătut asupra noului său oraș. Duelul cu ultima clasată, care venea după nouă meciuri fără victorie, nu a fost cu multe evenimente în primele minute. Terenul greu încercat a avut și el un rol.

În minutul 6 Hernandez are prima șansă, preia la 17 metri și șutează violent, dar pe lângă poartă. Peste alte zece minute, titularizatul Dorin Goga trage, specific, cu efect, la colțul lung, dar prea slab ca să-l învingă pe Cobrea. Șansă bună a avut și Elek în minutul 19, dar lovitura sa de cap a fost în brațele aceluiași portar, la un corner al lui Javi de această dată.

Marin a plecat, dar vechile metehne au rămas pe Bega. Oaspeții, mai puțin prezenți în joc, dau lovitura în minutul 24. Victoraș Astafei, omul care a dat exemplu ACS Poli de club fără succes din cauza autorităților, a fost călăul în prima repriza. Ziani trimite pe jos de-a lungul careului și atacantul ploieștean, complet liber în partea stângă l-a ”fixat” pe Strauss cu un șut plasat la colțul lung. Imediat Belu a vrut să se revanșeze, dar a trimis peste poartă (min. 26). Peste alte cinci minute, o nouă ocazie mare, Llorente trimite din lovitură liberă, mingea sare la Cânu, care din foarfecă retrimite la colegul din denfensivă, dar capul lui Manu Torres e scos de Cobrea de sub bară. Fără vlagă azi, Zicu e schimbat înainte de pauză, la următoarea fază Hernandez are o nouă șansă, dar e blocat.

Sarabanda ratărilor

Partea a doua a început la fel de ternă, ploaia s-a oprit însă și treptat ACS Poli a devenit tot mai insistentă. În minutul 52 Elek reia din alunecare centrarea lui Belu, dar balonul trece pe lângă stâlpul din stânga lui Cobrea. Hernandez (58), Elek (61) și Doman (62) au avut noi oportunități de a scoate echipa din… baltă. La fel ca în jocul cu CFR, nervii spectatorilor erau din nou puși la grea încercare. Odată cu trecerea timpului parcă și atacurile timișorenilor s-au mai domolit. Petrolul devenind mai sigură pe ea, dar deloc periculoasă pentru poarta lui ACS Poli. Avantajul de 1-0 fiind mai mult decât mulțumitor.

Pe final bănățenilor le-au rămas să-l vadă zece minute și pe Alex Nimely. Imediat gazdele au fost aproape de 1-1, dar lovitura de cap i-a aparținut lui Bărbuț și a ocolit din nou ținta. Nici în minutul 90 nu a fost să fie, un petrolist deviind spre propria poartă, acolo unde hulitul Cobrea a reținut din nou. În ciuda atacurilor disperate golul nu a venit și, după o serie lungă negativă, Petrolul vede victoria și se ”apropie” la șapte puncte de ACS Poli.


Petre Grigoraș va avea parte de o primăvară grea, noua sa echipă a rămas doar cu o agoniseală de 15 puncte, dintre care doar două obținute în play out.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Belu, Cânu, M. Torres, D. Popescu – Llorente, Melinte (60 Doman) – J. Hernandez, Zicu (cpt. 40 Bărbuț), Goga (81 Nimely) – Elek. Pe bancă: Smaranda – A. Suarez, Bocșan, Pedro Henrique, Bărbuț. Antrenor: Petre Grigoraș.

Petrolul Ploiești: Cobrea (cpt.) – David, Benga, Mișelăricu, Beța – Bucșă, Stana (89 Inez) – Zoubir, Ziani (67 Gavrilă), Astafei (75 Mareș) – Pacar. Pe bancă: I. Popescu – Paolucci, Markos, Pulhac. Antrenor: Ionel Gane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.