Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Timișoara: „Organizatorii de evenimente trebuie...

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Timișoara: „Organizatorii de evenimente trebuie să înțeleagă aspectul de siguranță al cetățeanului și să-l ia în serios”. La ce se lucrează în prezent

0
DISTRIBUIȚI

implant la daos01_resize

Specialiști din țară, dar și din străinătate, s-au întâlnit, astăzi, la Timișoara pentru a participa la prima conferință din România pe probleme de sănătate și securitate. Evenimentul a fost organizat de cei de la Revolution Festival, iar printre participanți s-a numărat și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, evenimentul este extrem de important, mai ales pentru lecțiile învățate de la specialiști din alte țări. „Colegul din Marea Britanie a fost genial la modul în care a arătat cum au trecut prin diferite situații și cum asigură siguranța celor care participă la evenimente. La cluburi, la evenimente în aer liber sunt reguli care s-au învățat pe parcurs. De când a început modificarea legislativă la jumătatea anului trecut, pompierii au această armă să impună.


Proprietarii și organizatorii trebuie să înțeleagă și ei aspectul de siguranță al cetățeanului și să-l ia în serios. Asta înseamnă că ai doi parteneri care lucrează împreună, dacă realizează lucrurile corect, nu mai ai de ce să te duci să impui, să amendezi sau să închizi un local. În momentul în care partea cu obligația de a respecta aceste reguli nu le respectă, normal, din păcate, ajungi în situația de a lua măsuri. Lucru care se întâmplă și în Anglia sau în alte părți”, a explicat Raed Arafat, la Timișoara.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că, în acest moment, se lucrează la întărirea legislației, care este una „foarte stufoasă”, astfel că anumite reglementări se regăsesc în diferite legi sau ordine, și nu la un loc. „Se lucrează să aducem toate aceste lucruri într-un singur ordin, într-o singură lege. Lucrăm la documente care sunt mult mai concrete, mai coerente, în sensul că cine citește documentul să nu mai trebuiască să caute în încă zece documente, ci să ia din acest document datele care-i sunt necesare”, a mai anunțat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai precizat că România are o capacitate de a interveni în cazul producerii unui incident colectiv destul de mare. Asta pentru că, în ultimii ani, au fost făcute o serie de dotări. „Putem spune că nu am stat pe loc și am făcut foarte multe. Însă, orice incident, orice situație de regulă este unicat. Depinde unde apare situația”, a conchis Raed Arafat.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.