SPECTACULOS Trepte peste apă în apropierea Cascadei Bigăr din Banat. Cum va...

SPECTACULOS Trepte peste apă în apropierea Cascadei Bigăr din Banat. Cum va fi amenajată turistic zona

0
DISTRIBUIȚI

cascada_bigar1

Turiștii vor ajunge mai ușor la Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin, una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. Asta după ce o suprafață de aproximativ 7.000 de mp în amonte de cascada de pe Valea Minișului va fi amenajată turistic chiar în această vară. Anunțul a fost făcut de Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, care spune că un teren din parcarea aflată la 100 de metri de punctul de informare turistică de la Paralela 45 va fi parcelat și concesionat agenților economici interesați.


Potrivit Radio Reșița, pe acest spaţiu vor fi realizate standuri pentru suveniruri, dar şi băuturi răcoritoare şi gustări reci.

De asemenea, în acest moment se poartă discuții cu Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin şi cu conducerea Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa cu scopul amenajării izbucului și a cascadei. Totodată, se dorește și amenajarea unei pasarele peste apă în paralel cu DN57 B și realizarea unei căi pentru accesul turiștilor în apropierea cascadei. Întreaga investiție se ridică la peste 150.000 euro, bani pe care Primăria Bozovici speră să-i obțină din fonduri europene.

Cascada Bigăr reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și neobișnuite căderi de apă din lume. Aceasta se află în Munții Aninei, în apropiere de Bozovici, la Paralela 45, jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.