Spitalul Municipal Timișoara are nevoie de un aparat de care ar urma...

Spitalul Municipal Timișoara are nevoie de un aparat de care ar urma să beneficieze bolnavii de cancer. Cât de importantă este realizarea unui institut oncologic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

octavian mazilu5

Semnal de alarmă tras, în această seară, la PRESSALERT LIVE, de Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timișoara. Potrivit acestuia, există un deficit al medicilor radioterapeuți nu doar în capitala Banatului, ci în întreaga țară, care sunt condiționați de existența unei aparaturi medicale de ultimă generație. Octavian Mazilu atrage atenția asupra faptului că, în acest moment, aparatura Secției de Radioterapie din unitatea medicală este una veche.

Spitalul ar avea nevoie neapărat de un aparat de brahiterapie, necesar în tratamentul bolnavilor de cancer, asta pentru că cel vechi nu mai poate fi utilizat.


„Sperăm ca într-un interval de timp rezonabil, spitalul să fie dotat cu un aparat de brahiterapie, este unul dintre aparatele medicale de performanță de care este nevoie în Timișoara, o componentă importantă a părții de radioterapie. Dacă-l avem, aparatul îl putem monta imediat, nu avem nevoie de condiții speciale. Aparatul ar costa aproximativ 450.000 de euro și sperăm să-l cumpărăm fie prin programului Ministerului Sănătății, fie în cadrul unui proiect european”, a precizat Octavian Mazilu. De asemenea, în anii următori, la Spitalul Municipal Timișoara sunt așteptate mai multe aparate de radioterapie de ultimă generație, achiziționate printr-un program al Ministerului Sănătății, finanțat de Banca Mondială.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, și despre necesitatea realizării unui institut oncologic în orașul nostru. „Institutul oncologic este o necesitate pentru regiunea de vest. Dacă va fi realizat, acest institut ar urma să fie deservit de secția de oncologie și de radioterapie a spitalului nostru. Institutul oncologic ar urma să fie un mare pas înainte în sănătatea regiunii noastre”, a conchis Octavian Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.