Sportivii din Malaezia au dominat finalele Internaționalelor de Badminton de la Timișoara....

Sportivii din Malaezia au dominat finalele Internaționalelor de Badminton de la Timișoara. Care a fost singura finală fără câștigător asiatic și în ce fază s-au oprit românii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1637500175">

badmint 2016 (1)

Internaționalele de Badminton de la Timișoara au avut un grad de dificultate mai înalt în 2016. Aproape 140 de sportivi s-au duelat cu ”fluturași” în Sala ”Constantin Jude” iar la final câștigători în duelul dintre Europa și Asia au ieșit sportivii estici. Aceștia și-au adjudecat patru dintre cele cinci finale ale competiției.

Turneul de la Timișoara, mai puternic în această ediție, a făcut ca încă din prima zi localnicii să se numere printre victime. Andra Olariu nu a reușit să treacă de favorita nr. 1 Elizaveta Pyatina, în timp ce sora ei Sonia, a abandonat din cauza unei accidentări. Nici celălalt timișorean, Andreas Thiel, nu a avut mai mult noroc la dublu și dublu mixt. Practic, reprezentanții României au ieșit în corpore de pe tabloul principal, în ciuda unui meci bun făcut de Filimon Collins. Danezul care l-a învins, Patrick Bjerregaard, a venit din calificări și a fost revelația competiție simplu masculin. S-a oprit doar în finala de azi cu Pannawit Thongnuam (Tailanda), scor 0-2.

La simplu feminin a fost o ”afacere malaeziană”. Yin Fun Lim cedând în trei sferturi (scor 1-2) în fața conaționalei Ying Ying Lee. Tot un duel între componenți ai puternicului lot al Malaezia a fost și ultimul act de la dublu mixt, unde Wong Fai Yin și Shevon Jemie Lai au trecut de Yew Sin Ong și Yen Wei Peck, scor 2-0.

Singurul succes al Bătrânului continent s-a înregistrat la dublu feminin: Yea Ching Goh și Yen Wei Peck (Malaezia) au cedat în fața perechiei formate din Jessica Pugh (Anglia) și Cheryl Seinen (Olanda), în două seturi. În fine, ultima luptă, de la dublu masculin, a adus tot câștigători asiatici. Yew Sin Ong și Ee Yi Teo (Malaezia) i-au învins pe Zvonimir Durkinjak și Zvonimir Hoelbling, ambii din Croația, scor 2-0. Competiția din acest an a fost una mai atractivă, mai ales că punctajul obținut de badmintoniștii din Top 100 îi poate duce pe aceștia la Rio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.