Start FALS în Cupă pentru Timișoara Saracens, cu gândul la Europa. Baia...

Start FALS în Cupă pentru Timișoara Saracens, cu gândul la Europa. Baia Mare și-a luat o mică revanșă în fața campionilor

0
DISTRIBUIȚI

saracens baia mare (4)

Cu gândul la sezonul de eurocupe, Timișoara Saracens nu a reușit să treacă în această seară de principalul adversar din țară. Baia Mare a știu mai mult ce vrea de la meciul de Cupă și a plecat cu o victorie de pe ”Dan Păltinișanu”, scor 18-8 (3-3).

Reeditarea finalei de anul trecut, meci din etapa a doua a noii ediții a Cupei României, a adus circa 1.500 de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”. Bănățenii au avut parte de o luptă strânsă cu rivala din Baia Mare în prima parte. În minutul 11 Luke Samoa deschide scorul dintr-o penalitate. Timișoara Saracens putea egala rapid, dar Calafeteanu a tras pe lângă din prima lovitură de pedeapsă acordată gazdelor. Baia Mare a greșit mai puțin și a fost aproape de 6-0 în minutul 18, dar Samoa și-a trecut în cont prima ratare, dintr-o penalitate acordată ușor în lateralul buturilor. Până la urmă s-a intrat cu egalitate la cabine, Calafeteanu reușind să transforme, de această dată din apropiere, lovitura acordată în minutul 22.

Final mai animat

Partea secundă nu a început foarte spectaculos. Ambele echipe fiind mai degrabă preocupate să nu dea adversarei vreun petic în plus. Știința a spart însă gheața în minutul 58, în ceea ce privește eseurile, când Suciu a fost creditat dintr-un grup de jucători. Reușita a venit și pe fondul evoluției în 14 a celor de la Saracens, care au rămas temporar fără Tangimana. Luke Samoa a ratat transformarea, dar peste doar câteva minute Ratu Taniela avea să mai adauge trei puncte pentru maramureșeni.


De această dată după o fază întoarsă, cu penalitate din apropierea centrului.

”Sarazinii” au luptat apoi să revină în joc. Și, cu zece minute înainte de final are loc o fază la limită, Conache pare scăpat pe partea dreaptă, dar e talonat și blocat în ultima clipă. După un nou moment de pauză arbitrul Robert Diaconescu decide după faza video că nu a fost eseu. Minutul 74 a adus însă o nouă fază în aceeași parte a terenului. Revenit în joc Tangimana Fonovai confirma din nou că e om de bază și în 2016. Reușind să culce balonul pentru 8-11. Din unghi imposibil Calafeteanu nu reușește să cadreze. În loc de o nouă ofensivă însă, Baia Mare a punctat din nou, decisiv, cu trei minute înainte de final, prin Van Heerden, scăpat ușor pe zonă centrală. Același Taniela a făcut 18-8 din transformare. Timpul rămas a fost foarte scurt și pentru alte eventuale puncte de onoare. După meci jucătorii au fost băgați în ședință, finanțatorul Dan Dinu nu a fost foarte mulțumit de atitudinea generală de azi.

Debut cu stângul în noul sezon, dar un eșec la nivelul la care a fost tratată partida cu maramureșenii. Văzută doar o etapă înainte de Calvisano. Marele test pentru Challenge Cup o așteaptă pe Timișoara Saracens peste două săptămâi în aceeași arenă. Pentru meciul tur.

Timișoara Saracens RCM: 15.Cătălin Fercu, 14.Fonovai Tangimana, 13.Brian Sefanaia, 12.Paula Kinikinilau, 11.Viliami Moala, 10.Umaga Siaki, 9.Valentin Calafeteanu, 1.Gigi Militaru, 2.Marian Căpătână, 3.Samuel Mariș, 4.Valentin Popârlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Randall Morrison, 7.Vasile Rus, 8.Stelian Burcea (cpt.). Au mai intrat: 20.Dorin Lazăr,21.Gabriel Conache, 18.Sione Halalilo, 17.Sione Taupaki, 19.Ionuț Mureșan, 16.Andrei Rădoi. Rezerve: 22.Daniel Zaharia. 23. Marius Simionescu. Antrenori: Heikell Grainger, Sosene Anesi

CSM Știința Baia Mare: 15.Luke Samoa, 14.Adrian Apostol, 13.Sione Fakaosilea, 12.John Leiataua, 11.Alexandru Bucur, 10.Taniela Maravunawasawasa, 9.Bidzina Shamkaradze (cpt), 1.Constantin Pristăviță, 2.Florin Bârdașu, 3.Paul Rusu, 4.Florian Roșu, 5.Marius Dănilă, 6.Johannes Van Heerden, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei, Au mai intrat: 19.Andrei Iurea, 18.Silviu Suciu, 22.George Oprea, 16.Ovidiu Cojocaru, 17.Mihai Dico, 20.Alexandru Pălii, 21.Ionuț Botezatu, 23.Dumani Mtya. Antrenori: Eugen Apjok, Vasile Lucaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.