Studenți din Timișoara, față în față cu ingineri sau programatori, pentru a...

Studenți din Timișoara, față în față cu ingineri sau programatori, pentru a înțelege mai bine ce presupun aceste meserii. Cum le dă Universitatea Politehnica o mână de ajutor pentru a se angaja mai ușor

0
DISTRIBUIȚI

zilele carierei

Studenții din Timișoara care învață la Universitatea Politehnica din Timișoara și visează să ajungă programatori, ingineri, și nu numai, au ocazia să ia contact direct cu oameni care au astfel de meserii și să afle ce presupun mai exact. Totul în timpul acțiunii „De vorbă cu specialiștii”, care se desfășoară în cadrul evenimentului „Zilele Carierei”.

57 de companii sunt pregătite să ofere, în aceste zile, o mulțime de oportunități de carieră pentru studenți și absolvenți, și anume, stagii de practică, locuri de muncă și programe de internship plătite. De asemenea, în cadrul acțiunii „Zilele Carierei” organizată de Universitatea Politehnica din Timișoara la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc, vor avea loc și prezentări de cariere și oameni de succes, interviuri și simulări de interviuri, prezentări de companii, concursuri tematice, traininguri tehnice și vizite în companii.

Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt așteptați aproximativ 6.000 de studenți, dar și elevi de liceu din mai multe școli din Timișoara.


„Este a opta ediție a evenimentului. Companiile oferă stagii de practică și locuri de muncă studenților și absolvenților. În acest an, avem un parteneriat și cu câteva licee, astfel că vor veni să viziteze standurile companiilor și elevi. Cred că elevii vor face alegerea cea mai bună în ceea ce privește specializarea pe care o vor alege dacă văd ce caută companiile și ce facultăți trebuie să urmeze pentru asta”, a explicat Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.

Ca un element de noutate, pentru a avea mai multe șanse de a fi angajați de către companiile participante la „Zilele Carierei”, studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara au fost pregătiți înainte de eveniment. „Au avut loc acțiuni premergătoare în care studenții au învățat cum să se prezinte în fața companiilor, cum se întocmește un CV, cum se participă la un interviu, tocmai pentru a crește posibilitatea de a fi recrutați ulterior și angajați în cadrul companiilor. Am introdus și un moment, „De vorbă cu specialiștii”, asta înseamnă că studenții vor putea să ia contact direct cu persoanele implicate în procesele de producție sau anumite fluxuri tehnologice și să învețe direct de la ei ce înseamnă o muncă de responsabilitate, de coordonare”, a precizat și Dan Daniel, prorector al Universității Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.