Sute de voluntari pun bazele unei perdele forestiere de protecție, în Timiș....

Sute de voluntari pun bazele unei perdele forestiere de protecție, în Timiș. Cum poți contribui și tu

0
DISTRIBUIȚI

copac plantat

Sute de locuitori din județul Timiș se mobilizează, în această lună, cu gândul de a avea un aer mai curat în zonă. Astfel, voluntarii sunt așteptați să planteze puieți într-o comună din județ, pentru a marca într-un mod inedit venirea primăverii. Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în România”, o campanie națională de împădurire bazată pe voluntariat.

Noua mobilizare a voluntarilor timișoreni este programată pentru data de 19 martie, când aceștia se întorc la Sânmihaiu Român pentru a realiza o perdea forestieră de protecție.


Prin urmare, puieții rămași în plus din toamna anului trecut vor fi plantați cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinați să facă fapte bune. În total, 10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de două hectare, unul la Sânmihaiu Român și altul la Sânmihaiu German, începând cu ora 08.30.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, spune Andreia Schneider, coordonator al proiectului în județul Timiș.

Vă reamintim că, în toamna anului trecut, în localitatea Utvin, comuna Sânmihaiu Român, au fost plantaţi 40.000 puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu un număr de 3.000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.