Tiberiu Ușeriu a câștigat una dintre cele mai dure competiții din lume,...

Tiberiu Ușeriu a câștigat una dintre cele mai dure competiții din lume, ultramaratonul de la Cercul Polar

0
DISTRIBUIȚI

tiberiu useriu facebook

Românul Tiberiu Ușeriu, originar din județul Bistrița-Năsăud, a câștigat, sâmbătă, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius.

Ultramaratonul se desfășoară, începând cu anul 2007, în Canada, în zona Cercului Polar, fiind considerat cel mai greu maraton din lume.

Organizatorii evenimentului, la care au participat 12 concurenți din întreaga lume, printre care s-au numărat și trei români, au anunțat că Tiberiu a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locală 16.44, după ce a alergat ultimii 30 kilometri, în ciuda unor probleme la o gleznă.

„Și avem un câștigător al ediției 2016 a competiției 6633 Arctic Ultra… Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora 4.44 PM.


Tibi a condus cursa de la început până la sfârșit și este, fără îndoială, un campion”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a maratonului.

Pe locul al doilea, la 56 de minute în spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo, care a mai participat la acest ultramaraton în 2010.

În concurs s-au mai înscris alți doi români — Vlad Tănase și Andrei Roșu, care au reușit și ei să termine competiția. Tiberiu, Vlad și Andrei se află la prima participare în această competiție.

Din totalul de 12 concurenți înscriși anul acesta, doi au fost nevoiți să abandoneze pe parcurs.

Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat în 11 martie, iar fiecare participant a avut nevoie de pregătiri în condiții extreme, pentru a putea face față condițiilor meteo neprielnice.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.