Timișoreanca Cristina Bălan, mamă a doi copii cu sindrom Down, dezvăluiri șocante:...

Timișoreanca Cristina Bălan, mamă a doi copii cu sindrom Down, dezvăluiri șocante: „Sunt persoane care mă acuză că nu mi-am ucis pruncii în pântec”

0
DISTRIBUIȚI

cristina balan

Timișoreanca Cristina Bălan, fosta solistă a trupei Impact și câștigătoare la „Vocea României”, a făcut dezvăluiri tulburătoare. Cântăreața a făcut public acum câteva zile faptul că gemenii ei, cu vârsta de aproape trei ani, s-au născut cu sindrom Down, iar într-o postare publicată, ieri, pe o rețea de socializare, Cristina Bălan a povestit că unele persoane au acuzat-o că nu a făcut avort.

„Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. (…) Greu de crezut, dar, în urma dezvăluirilor de ieri, sunt persoane care mă acuză că nu mi-am ucis pruncii, în pântec. (…) Ok, nu suntem toți sentimentali, sensibili și empatici, dar, pentru numele Lui, cum reușește cineva să fie atât de cinic încât să vadă avortul terapeutic/medicinal ca pe o soluție pentru un copil «imperfect»?! De unde putem ști ce destin măreț poate avea o persoană cu dizabilitate și câte suflete poate inspira prin exemplul personal? (…) Și, repet, cum poți ști că pruncul tău, născut tipic și sănătos, nu va avea o dizabilitate dobândită pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie… Ce ai face cu «defectul»? Atunci l-ai ucide? (…) E cam trist dacă dragostea ta față de o ființă e condiționată de «perfecțiune»”, a scris Cristina Bălan pe rețeaua de socializare.

cristina balan gemeniCântăreața mai recunoaște în „Scrisoarea deschisă către primatele superioare” că nu își dorea copii cu Sindrom Down, în defavoarea „unora normali”.


„Dar știi de ce? Tocmai pentru că trăim acest separatism între tipici și speciali. Dacă ar fi după multe primate, cei speciali ar trebui să stea cuminți și adunați în centrele lor, să nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uită la ei pe sub sprâncene, ca la niște curiozități. (…) Poate n-oi fi nici frumoasă, nici deșteaptă, nici caldă, însă tendința de izolare o simt. Asta pentru că tu, primată superioară, mă privești cu dispreț, superioritate, reproș, dezgust și intoleranță. Nu avem loc în lumea ta plină de abilități?”, se întreabă artista.

 

În final, Cristina Bălan are un mesaj clar pentru oamenii care o critică. „Copiii mei nu sunt niște legume. Nici nu «suferă» de sindrom down. Nici bolnavi nu sunt (ba aș îndrăzni să spun că imunitatea lor e mai bună decât a multor tipici). Dar dacă nu poți mai mult decât să faci afirmații stereotipice, din spatele unui gadget, atunci felicitări, ești o primată superioară! Și-ți doresc să nu ai niciodată un copil special. Nu, nu pentru că ar fi o nenorocire, ci pentru ca nu ai putea face față, iar acel suflet ar merita, oricum, infinit mai mult. De exemplu, un Om”, conchide timișoreanca.

În doar 15 ore de la publicarea mesajului pe Facebook, postarea a fost redistribuită de mii de ori, iar Cristina Bălan a primit numeroase mesaje de încurajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.