Timișorenii, încurajați să alerge în scop caritabil pentru renovarea celui mai mare...

Timișorenii, încurajați să alerge în scop caritabil pentru renovarea celui mai mare salon de la Spitalul de Boli Infecțioase. Ce proiecte au mai fost înscrise în Timotion

0
DISTRIBUIȚI

timotion

Timișorenii de toate vârstele sunt încurajați să se înscrie la mai multe curse de alergare organizate în scop caritabil de cei de la Alergotura. Totul în cadrul evenimentului de alergare în masă Timotion, care are loc, în acest an, în data de 23 aprilie, în Parcul Rozelor.

Potrivit organizatorilor, cursele de alergare propuse sunt pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat. De asemenea, cei care vor veni la Timotion au prilejul de a fi generoși și de a se implica în comunitate prin contribuirea la împlinirea unui proiect local. Astfel, fiecare participant va putea dona taxa de înscriere la evenimentul de alergare în masă pentru un proiect al unui ONG.

Timișorenii care participă la Timotion pot susține 16 proiecte din comunitate. Printre acestea se numără și „Alerg pentru plămâni sănătoși”, al celor de la Rotaract Opera. Clubul își propune renovarea celui mai mare salon din cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” de la Pădurea Verde, iar pentru asta are nevoie de 10.000 de lei.


Este vorba de salonul patru, în care se află zece paturi. „Salonul 4 are prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia, care au nevoie de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă. Condițiile actuale din aceste secții nu permit realizarea acestui obiectiv atât de important pentru pacienții internați”, transmite Clubul Rotaract Timișoara Opera.

De asemenea, un ONG dorește înscris la Timotion dorește să doteze Secția de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” cu o sondă de ecograf convexă, ce ar permite realizarea de ecografii ale sistemului digestiv, reno-urinar sau genital. Asociația Pro Muzica – Pro Vidu îi încurajează pe timișoreni să alerge pentru achiziționarea de instrumente noi pentru elevii olimpici, iar Pro Psiho vrea să ofere ședinte de psihoterapie unui număr de zece dascăli.

Interesant este faptul că la cursele de alergare pot participa chiar și părinți cu copii în cărucior sau baby-wrap sau persoane în fotoliu rulant. „În afară de semimaraton, care are o limită de timp de 3.5 ore, toate celelalte curse pot fi parcurse și la pas sau alternând alergarea cu mersul. Mesajul pe care dorește să-l transmită Timotion este că important e să participi și să te bucuri de ceea ce faci, nu cât de mult sau cât de repede alergi”, transmite Alergotura.

Lista completă a proiectelor pentru care timișorenii sunt încurajați să alerge în scop caritabil la Timotion este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.