Tineri artiști timișoreni „mai încearcă” o expoziție. Când are loc vernisajul

Tineri artiști timișoreni „mai încearcă” o expoziție. Când are loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI

mai incearcaUn exercițiu plastic multimedia. Aceasta este următoarea propunere lansată de galeria Pygmalion din cadrul programului artistic de la Casa Artelor. “Mai încearcă” este titlul sub care patru studenți la Facultatea de Artă și Design din Timișoara (Alexandru Boca, Andra Adina Maria Ciocoiu, Iulian-Augustin Iftodiu și Andrei Părăuşanu) își expun lucrările, într-un demers curatoriat de franțuzoaica Anouk Lederlé.

“Un titlu provocator, ales intenţionat pentru această expoziţie. Discutăm despre o căutare a identităţii între o lume reală şi una virtuală, între realitatea socială şi consumerism. Despre dorinţa de a transcende această realitate, de a o înfrunta, de a se situa într-un demers de rezistenţă. Rezilienţa ca stil de viaţă. Ca o forţă liniştită care ne ajută să traversăm această perioadă agitată şi să privim către viitor. Obiectivul acestei expoziţii este încurajarea tinerilor artişti, punerea în valoare a tinerei creaţii româneşti.


Dorim să oferim tinerilor artişti posibilitatea de a-şi expune lucrările. Pe scurt, de a-şi încerca norocul, de a încerca pentru a reuşi”, spune Anouk Lederlé, curatoarea expoziției.

Anouk Lederlé este titulara unui Master de Management şi Politici culturale obţinut la Universitatea de Arte din Belgrad. Şi-a îmbogăţit experienţa în Balcani ca voluntară în cadrul festivalurilor de cinema ASTRA (Festival de Filme documentare) de la Sibiu şi TIFF (Festivalul internaţional de film Transilvania) de la Cluj-Napoca. A animat diferite ateliere precum proiectul „Primul meu film de buzunar” pentru Institutul francez din Skopje (Macedonia). Foarte implicată în prima ediţie a Bienalei „Art Encounters” de la Tmişoara, este în prezent manager cultural pentru diferite alte proiecte. Redactor al revistei „Hajde”, scrisul şi fotografia sunt pentru ea două mijloace de comunicare care îi oferă posibilitatea de a transmite mai departe pasiunea sa pentru Balcani.

Vernisajul are loc joi, 24 martie, la ora 18.00. Expoziția rămâne deschisă până în 4 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.