TOP 5 sfaturi esențiale în viață

TOP 5 sfaturi esențiale în viață

0
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti

Nu știu voi cum sunteți, dar eu m-am cam săturat să văd aceste manuale online de imbecilizare, ale unor bloggeri cu pretenții de filozofi, care nu reușesc decât să pună în valoare zicala „prostul dacă nu e și fudul, parcă nu e prost destul”. La fel de tare mă supără și cei care vor cu tot dinadinsul să fie „altfel”, să pozeze în așa-ziși artiști neînțeleși, care își scufundă mințile în valuri de alcool și se izolează în grupuri care promovează așa-zisa cultură „underground”, dar cărora le lipsește ceva esențial: ingenuitatea. Acești indivizi „contrafăcuți”, cu pretenții, unii de „filozofi ai maselor”, iar ceilalți de „filozofi ai barurilor slinoase” mă indispun, nu pentru că mi-ar păsa prea tare de prezența lor, ba chiar, în cele mai multe cazuri, reușesc să o ignor cu desăvârșire, însă atunci când se erijează în lupi moraliști și își etalează talentele de mari formatori de opinie, e bine să mai punem și punctul pe „i”, or altfel riscăm să ne lăsăm transformați de aceste valuri ubicue care ne invadează spațiul personal și ne amenință libertatea de gândire. Să devenim, deci, mai selectivi și să privim cu o mai mare neîngăduință spre aceste pesonaje care, unii sub aparența popularității, iar ceilalți sub cea a excentricității, sunt doar niște indivizi promiscui.

Câte articole de genul „Top 5, 10, 20 de lucruri pe care trebuie să le faci în viață”, „Sfaturi de la un bătrân orb, surd și mut” sau „Cum să câștigi bani, să cucerești bărbați/femei, să fii fericit” nu v-au umplut monitoarele? V-ați întrebat de ce, în loc să vi se spună ce trebuie să faceți sau cum să fiți, nu vă întreabă nimeni cine sunteți, ce vă doriți, de unde veniți și încotro vă îndreptați? Poate că acum este momentul să o facem, să ne aplecăm mai mult spre ceea ce ne definește ca indivizi, decât să ne refuncționalizăm, zi de zi, pentru a mulțumi pe unii sau pe alții.


Nu suntem nici altfel, dar nici la fel. Iar în loc de aceste „modele”, există încă o călătorie pe care trebuie să o facem fiecare dintre noi, în istorie, în literatură, în muzică, artă și filozofie, în umanitate sui generis. Dacă nu v-am convins, o să apelez la metoda clasică și o să fac și eu o tăbliță a la Moise.

  1. Nu îți ciopli chipul după nimeni altul, fie el și capodoperă a esteticii.
  2. Să nu iei numele adevăraților filosofi, artiști și literați în deșert, ca să te urci tu pe soclu.
  3. Adu-ți aminte de ziua în care ai început să gândești pentru tine și gândește!
  4. Cinstește pe cei care te iubesc, pe cei care ți-au întins o mână de ajutor când aveai nevoie și nu te mai închina la cei care îți spun cât ești de minunat, doar pentru că tu ești principala lor sursă de parazitare.
  5. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva celor care îți văd adevăratul caracter și intuiesc dincolo de matrapazlâcurile prin care încerci să pari un original și… să nu ucizi. Să nu ucizi și singurul neuron care îți mai zburdă liber prin cap, pentru că s-ar putea să fie tot ce ți-a rămas autentic.

Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.