Tot mai multe solicitări de intrare în noul Sport Club Municipal Timișoara....

Tot mai multe solicitări de intrare în noul Sport Club Municipal Timișoara. De ce nu vor fi preluate echipe noi prea curând

0
DISTRIBUIȚI

bct energia (27)

SCM Timișoara e structura legală găsită pentru a se finanța în continuare de către autoritățile publice locale cluburile de baschet, handbal și rugby din elită. La conferința echipei CH Poli înaintea duelului cu Reșița președintele SCM-ului, Radu Țoancă, a confirmat planuri de extindere a activității noului club sportiv municipal, totuși, din rațiuni financiare, acestea sunt limitate deocamdată.

Principalul scop al SCM-ului pare parțial atins, CH Poli, Saracens RCM și BCT sunt practic salvate financiar după diferendul cu Curtea de Conturi. La fotbal, cel puțin deocamdată, nu poate exista o implicare legală. ”Ne-am fi dorit să fie ca la Teleorman sau Sălaj și să primească autoritățile dreptate…”, a spus amar Radu Țoancă legat de procesul cu CC.

În mod normal la SCM ar putea să adere și alte cluburi, dar conducătorul noii structuri admite că se concentrează pe cele trei entități pentru a nu exista neajunsuri financiare. ”Din păcate SCM a rămas cam singura formulă necontroversată, la nivel de țară.


Avem patru cereri de intrare validate formal, dar nu le voi pune în practică decât când vor fi bani… Sunt solicitări, de la Danzio, handbal fete, karate, tenis și alte solicitări. Nu vreau să trec prin coșmarul de a prelua trei echipe complexe… Până nu avem buget”, a mai adăugat Țoancă.

RCM va fi primul club care va avea noul CIS pe SCM, denumirea nouă va fi probabil SCM Saracens Timișoara. Președintele SCM a mai anunțat dezvoltarea secției Sportul pentru toți, unde vor fi ”parteneriate importante”. De la municipalitate SCM Timișoara a primit 10 milioane de lei pentru bugetul pe 2016, bani împărțiți frățește între cele trei cluburi reprezentative. Se speră la încă 3 milioane de la CJT.

Au și site

La adresa scmtimisoara.ro se pot găsi informații, sumare, despre noul club. De pe site-ul oficial se poate ajunge pe paginile oficiale de internet dedicate echipelor din structură (CH Poli, BCT, RCM). Există deja știri postate și programul jocurilor. Interesant e că la descrierea entității e deja inclus un sport nou față de cele știute. ”Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: a) baschet, b) handbal, c) rugby, d) sportul pentru toți; e) volei”, se arată la secțiunea ”Despre noi”. SCM-ul are și pagină de Facebook.

SCM Tim

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.