Trotuare reparate în bătaie de joc, cu bani de la bugetul local....

Trotuare reparate în bătaie de joc, cu bani de la bugetul local. Cum se scuză Primăria Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

12512447_1014612378632272_9002906794629944241_n

Facem, dar nu putem să facem totul în doar câţiva ani sau câteva luni, cam aşa se pot rezuma scuzele primarului Timişoarei, Nicolae Robu, de fiecare dată când este întrebat de ce oraşul este plin de trotuare sparte sau de străzi neasfaltate.

Mii de locuitori aşteaptă de ani buni ca străzile şi trotuarele pe care circulă zilnic să arate ca într-un oraş de cinci stele, însă cei care nu au avut norocul să locuiască în cartierul Soarelui, acolo unde domiciliază edilui-şef şi unde asflaltările sau amenajarea unei fântâni cu jocuri de lumini au fost prioritare, mai au de aşteptat.

Însă, după cum se poate vedea pe teren, multe din lucrările care se fac sunt făcute în grabă şi de mântuială. Dacă la șantiere mari precum la pasajul Michelangelo sau cele de la centrul istoric la câteva luni de la inaugurare a fost deja nevoie de intervenţii, nici la lucrările de o mai mică anvergură firmele contractate de primărie nu acordă mai mare atenţie.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sunt suficiente doar câteva ore de ploaie pentru ca străzi recent asfaltate să se umple de bălţi. Nu sunt sunt puţine cazurile când pietonii trebuie să circule pe carosabil ca să ocolească bălţile care apar din cauză că lucrările sunt recepţionate deşi treaba e făcută de mântuială.


Iar metoda de lucru deloc nouă are mare succes şi în administraţia Robu.

Este şi cazul străzii Madrid, acolo unde de la începutul acestui an se lucrează la repararea trotuarelor, care vreme de ani buni au fost pericol public, fiind pline de gropi. Însă bucuria timișorenilor din zonă a dispărut repede după ce nivelarea troatuarelor cu pietriş a fost făcută strâmb. Astfel, e de ajuns să plouă o oră ca porţiuni bune din trotuar să devină impracticabile. Soluţiile sunt două, trecătorii pot să intre prin bălţi sau pot intra pe fostul spaţiu verde transformat în zonă de depozitare a deşeurilor rezultate în urma intervenţiilor. Muncitorii care efectuează lucrări, dar şi Direcţia Tehnică a PMT dau asigurări că la turnarea asfaltului situaţia va fi remediată şi trotuarele vor fi drepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.