Ultima noapte de fumat în spații publice din Timișoara, sărbătorită cu muzică...

Ultima noapte de fumat în spații publice din Timișoara, sărbătorită cu muzică de jale și inflație de fum. Ce va face ISU

0
DISTRIBUIȚI

06_resize

Bănățenii au marcat noaptea trecută ultima zi în care au mai putut fuma în localuri. La Scârț Loc Lejer s-a ascultat muzică lăutărească tristă și s-a fumat în draci până mult după miezul nopții.

”Probabil vom fuma mai puțin de acum încolo. Sau ne vom socializa cu oameni noi, când vom ieși la țigară, afară din local” – a fost concluzia generală a fumătorilor.

Legea anti-fumat în locurile publice a fost publicată pe 1 februarie 2016 în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 45 de zile de la publicare.

Marți seara reprezentanții autorităților nu erau neaparat convinși că prima zi fără fum în localuri e miercuri sau joi.


Și azi părerile sunt împărțite.

01_resize

”Legea intră în vigoare din 17 martie, atunci sunt 45 de zile de la publicarea în MO. În ceea ce ne privește, nu vom efectua controale tematice pe această lege, însă, în cadrul acțiunilor de prevenire se va avea în vedere și acest aspect”, a declarat plt. Adj. Mugurel Ioja de la ISU Banat.

Jandarmii timișeni spun că nu vor aplica amenzi în primele zile de la intrarea în vigoare a legii. ”În primă fază jandarmii din cadrul IJJ Timiș vor acționa preventive în sensul de a duce la cunoștință prevederile legale, atât oral cât și în scris. În situațiile unor sesizări vom aplica însă și sancțiuni contravenționale”, a declarat Cristian Marc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

Vom reveni cu informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.