Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și spațiu de cazare egal cu...

Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și spațiu de cazare egal cu condițiile din închisori

0
DISTRIBUIȚI

migranti refugiati roszke ungaria serbia granita (8)

Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și micșorarea drastică a spațiului disponibil în centrele de primire, măsuri ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie, transmite Reuters.

Conform unui proiect legislativ făcut public luni, persoanele cărora li s-a acordat o formă de protecție internațională, inclusiv azil, vor avea permisiunea de a rămâne într-un centru de primire pentru o perioadă de numai o lună, față de două luni în prezent.

Spațiul maxim disponibil în aceste centre ar trebui să fie identic cu cel stabilit pentru închisori.

Totodată, guvernul va elimina unele dintre subvenții, precum fondurile pentru educație destinate acestor persoane.

‘Scopul principal este reducerea subsidiilor pentru solicitanții de azil și pentru cei care au primit protecție internațională’, explică guvernul de la Budapesta, precizând că în acest fel este combătută migrația economică.

Anul trecut, numai 508 solicitanți de azil au primit o formă de protecție în Ungaria, printre care azil, conform datelor făcute publice de Biroul pentru Imigrație.

Comitetul Helsinki din Ungaria a criticat noile măsuri, precizând că acestea vor face imposibilă integrarea refugiaților în această țară, împingându-i spre alte destinații.


‘Reglementarea arată intenția guvernului ungar: niciun ajutor pentru integrare din partea statului în Ungaria’, a declarat Marta Pardavi, vicepreședinte al Comitetului Helsinki.

Ea a avertizat că, în aceste condiții, migranții care vor continua să vină în Ungaria nu se vor mai putea adresa decât organizațiilor care ajută persoanele fără adăpost.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.