Universitatea de Vest din Timișoara a găsit soluția pentru a evita scandalurile...

Universitatea de Vest din Timișoara a găsit soluția pentru a evita scandalurile din școlile românești

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Profesorii, dar și directorii de școli din județul Timiș, se vor putea înscrie la un curs postuniversitar inedit, pentru consilierea etică. Decizia de a crea un astfel de program a fost luată de reprezentanții Universității de Vest din Timișoara, după ce au observat că, în ultimii ani, în școlile românești, au fost iscate multiple scandaluri care pătează imaginea învățământului românesc.

La finalul cursului, consilierii de etică formați vor fi capabili să utilizeze cunoștințele de specialitate pentru identificarea și interpretarea unor situații, probleme etice în context școlar, să argumenteze alegerea unor strategii de proiectare a intervențiilor la nivelul instituției școlare și să aplice în contexte specifice metode tehnice și proceduri de monitorizare, diagnoză și intervenție, transmite UVT.

Pentru început, grupul țintă al programului îl reprezintă persoanele cu studii superioare care doresc să se formeze în vederea îndeplinirii atribuțiilor de consilieri de etică din școli.


Astfel, cursul se adresează profesorilor și directorilor din învățământul preuniversitar, fără a exclude înscrierea persoanelor interesate care lucrează în alte domenii. Admiterea se face pe bază de cerere și dosar de înscriere, iar durata standard a studiilor va fi de un semestru. Cursul postuniversitar a fost, recent, aprobat de Consiliul Facultății de Sociologie și Psihologie și trimis spre aprobare Senatului UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.