„Verde pentru Biciclete” continuă și în acest an campania de încurajare a...

„Verde pentru Biciclete” continuă și în acest an campania de încurajare a timișorenilor de a alege mersul pe două roți. Ce evenimente pregătește

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

„Verde pentru Biciclete” vrea să demonstreze, și în acest an, că bicicleta este un stil de viață manifestat sub toate aspectele: sănătate, timp petrecut cu familia și prietenii, atenția față de cultură și tradiție, sport. Tocmai de aceea, voluntarii din cadrul mișcării vor organiza, pe parcursul anului 2016, o serie de pedalări cu care deja ne-au obișnuit.


Acțiunile inițiate de „Verde pentru Biciclete” se vor îndrepta către două direcții mari: bicicleta ca stil de viață și infrastructură – conectivitate, practicabilitate și accesibilitate.

Prima acțiune din acest an este „Pedalarea de primăvară”, care va avea loc în data de 3 aprilie, fiind așteptați la plimbarea pe două roți pe străzile Timișoarei mii de bicicliști. Urmează două pedalări mult așteptate mai ales de fete. Și anume, „Cochete pe biciclete” în 22 mai și „Ia Românească pe Bicicletă” în 19 iunie. În perioada mai – august sunt programate turele cicliste bănățene, în cadrul cărora iubitorii mersului pe două roți sunt invitați să facă plimbări în natură. În 11 septembrie are loc pedalarea intitulată „Cititori pe bicicletă”, iar în 9 octombrie timișorenii sunt așteptați la „Numărătoarea de toamnă”.

Mișcarea „Verde pentru Biciclete” sărbătorește în 2016 opt ani de existență. Campania este prima inițiativă din Timișoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca și alternativă ecologică pentru deplasarea în oraș. Până în momentul de față, pe străzile din Timișoara circulă peste 16.000 de bicicliști cu numere verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.