Verde pentru Biciclete propune revenirea la vechea interdicție de pedalare prin centrul...

Verde pentru Biciclete propune revenirea la vechea interdicție de pedalare prin centrul Timișoarei între anumite ore

0
DISTRIBUIȚI

protest verde pentru biciclete18

Voluntarii din cadrul mișcării „Verde pentru Biciclete” sunt nemulțumiți de faptul că bicicliștii sunt interziși prin centrul istoric al Timișoarei, de câteva luni. Ca o soluție de compromis, aceștia au de gând să le propună reprezentanților Primăriei Timișoara revenirea la vechea interdicție de pedalare prin centrul orașului doar între anumite ore.

Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”, spune că a trimis mai multe hârtii primarului Nicolae Robu, cu cerințele iubitorilor mersului pe două roți, dar deocamdată nu a primit niciun răspuns.


Printre acestea se numără accesul liber în zona centrală, în anumite intervale orare și în anumite perioade ale anului, permiterea accesului bicicliștilor pe calea liniilor de tramvai, crearea unor rampe de acces pentru bicicliști și realizarea unor reparații la pistele de bicicletă existente.

„Nu suntem de acord ca bicicliștii să fie interziși în centrul Timișoarei, ne dorim să se revină la vechea interdicție, care era una de bun-simț. Bicicliștii au înțeles că trebuie să fie respectuoși cu pietonii. I-am trimis mai multe cereri lui Nicolae Robu, dar nu am primit niciun răspuns concret. Ar trebui să fie un om de legătură în primărie care să comunice cu noi. Nu se justifică să fie sancționat un om care noaptea vine de la muncă pe bicicletă și primește amendă pentru că a circulat prin centrul orașului, deși nu este nimeni pe stradă. Bicicliștii sunt, în primul rând, oameni, cetățeni ai Timișoarei”, a declarat, astăzi, Romina Faur.

Vă reamintim că înainte ca primarul Nicolae Robu să-i interzică pe bicicliști în centrul istoric al Timișoarei, aceștia nu aveau voie să circule pe două roți prin Piața Victoriei în intervalul orar 18.00 – 22.00, interdicția fiind valabilă în perioada 1 mai – 31 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.