Volumul de artă „Ştefan Bertalan: Überlagerungen / Suprapuneri / Overlappings”, lansat la...

Volumul de artă „Ştefan Bertalan: Überlagerungen / Suprapuneri / Overlappings”, lansat la Muzeul de artă

0
DISTRIBUIȚI

coperta bertalan

Volumul de artă „Ştefan Bertalan: Überlagerungen / Suprapuneri / Overlappings”, semnat de criticul de artă Ileana Pintilie, va fi lansat joi, 3 martie, de la ora 18, la Muzeul de Artă din Timișoara. Așa cum spun gazdele, este vorba despre încă un eveniment care face parte din seria de manifestări dedicate artistului Ștefan Bertalan, și care au loc în paralel cu expoziția „Timișoara și avangarda artelor europene”, care poate fi încă vizitată aici până în 10 martie.

Ştefan Bertalan este unul dintre cei mai interesanţi şi reprezentativi artişti ai perioadei 1960-1980 din România.


„Pentru Bertalan fotografia a fost mereu doar un mijloc de cercetare în vederea creaţiei, o «unealtă» cu ajutorul căreia descoperea lumea vizibilă în cele mai amănunţite detalii. El a rămas un experimentator direct, care a simţit nevoia să păstreze legătura cu zona cercetării, tocmai de aceea nu a ales filmul”, scrie Ileana Pintilie despre artistul care s-a stins din viață în 2014.

„Ştefan Bertalan: Überlagerungen / Suprapuneri / Overlappings. Fotografie experimentală din anii 1970-1980”, este un volum editat de George Lecca și a apărut la Editura Brumar. Cu ocazia lansării va avea loc și o dezbatere, la care participă Ileana Pintilie, George Lecca, Ruxandra Demetrescu și Iosif Kiraly, de la Universitatea de Arte din București, alături de Victor Neumann, directorul Muzeul de Artă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.