Zeci de bebeluși care cântăresc doar câteva sute de grame vin pe...

Zeci de bebeluși care cântăresc doar câteva sute de grame vin pe lume anual la o maternitate din Timișoara. Care este cauza

0
DISTRIBUIȚI

prematur

500 de grame – doar atât cântăresc mai mulți bebeluși care vin pe lume, anual, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Medicii fac eforturi uriașe pentru a salva viața acestor micuți care se nasc prea devreme, pentru că organele lor nu sunt suficient de dezvoltate.

În aceste condiții, incubatoarele de înaltă generație, dar și o serie de tratamente le pot da o șansă la viață acestor copii născuți prematur.


Gabriela Olariu, șeful Secției de Neonatologie din cadrul Maternității „Odobescu”, ne povestește că aici vin pe lume prematur copii din toate județele din vestul țării. „Anual, se nasc peste o sută de copii cu o greutate mică, la 32 de săptămâni. Aproximativ 30 dintre aceștia au o greutate de sub un kilogram, deci se nasc la 25 -26 de săptămâni, care au nevoie să stea în incubatoare moderne de înaltă performanță. De asemenea, copiii născuți prematur beneficiază de programele naționale ale Ministerului Sănătății”, spune medicul Gabriela Olariu.

În fiecare an, la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara se nasc aproximativ 3.000 de copii. Mamele prea tinere sau prea bătrâne sunt cele care nasc cel mai frecvent copii prematur. De asemenea, fertilizarea in vitro, stresul sau diferitele afecţiuni ale viitoarelor mame pot determina naşteri premature.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat că va dota toate maternitățile de stat din România cu incubatoare moderne. Maternitatea „Odobescu” are nevoie de 15 astfel de echipamente medicale, iar Maternitatea „Bega” din Timișoara de zece incubatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.