Zeci de milioane de euro pentru anveloparea pe fonduri europene a clădirilor...

Zeci de milioane de euro pentru anveloparea pe fonduri europene a clădirilor ridicate în perioada comunistă din vestul țării. De când se pot depune proiectele

0
DISTRIBUIȚI

anvelopare-blocuri

Timișorenii care sunt de acord cu reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc pot primi, și în acest an, bani de la Uniunea Europeană pentru anveloparea lor. Aproape 43 de milioane de euro au fost alocați în vestul țării pentru prioritatea de investiții dedicată eficienței energetice pentru clădirile rezidențiale, din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, se poate acorda finanțare nerambursabilă pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale care au minim două etaje, plus parter, și au fost construite în perioada 1950 – 1990.


„Se dorește nu doar reabilitarea prin anvelopare, ci inclusiv intervenții la partea de instalații termice, la partea de acoperiș, de infrastructură, de iluminat, inclusiv transportul cu liftul, dacă este cazul, sau tot ceea ce înseamnă partea de instalații la subsolul clădirilor”, a explicat, ieri, la Timișoara, Sorin Maxim, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

ADR Vest transmite că oamenii trebuie să suporte 25% din valoarea investiției. În cazul în care sunt cazuri sociale, cofinanțarea se poate reduce până la 3,5%. De asemenea, primăriile pot fi de acord să avanseze sumele necesare anvelopării blocurilor din bugetul local, urmând ca într-o perioadă de cinci ani să le recupereze de la familii.

Valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare depusă în cadrul acestei priorități de investiții trebuie să se încadreze între minim 100.000 de euro și maxim cinci milioane de euro. Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 16 mai 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.